A scene partyk hajnala

2012.09.11. 23:21

azaz az ILC Story ötödik epizód...

 

adt greet.png

 

Valahogy minden elkezdődik. A 80-as évek végén a nyugati világ hangulata, életérzése és ritmusa szép lassan beszivárgott a hazai fiatalok közé is. Hőseink, a korai scenerek pedig másoltak. Nem csak a programokat, hanem a szokásokat, és a viselkedést is. A scene akkorra már kialakulóban levő hagyományait hatalmas szorgalommal importálták az országba. A kiadott anyagok minősége fokozatosan javult, a crackelés és a demokészítés tudománya pedig hamar beérte a nyugati színvonalat.

89-ben elérkezett az idő, hogy a magyar csapatok összegyűljenek egy jó kis bandázásra. ADT elhatározta, hogy külföldi mintára copypartyt szervez.

Magyarország első scene partyja így a 89-es ADT party lett, amivel kezdetét vette egy máig meg nem szakadt sorozat.

Itt még a kanyarban sincsenek a többszáz résztvevős találkozók, csak az egymással laza kapcsolatban álló csapatok jöttek össze. Persze az ADT party előtt is volt már Bit-Let találkozó, meg a Csokiban klubestek, de az első scenerektől-scenereknek copyparty elvitathatatlanul az ADT volt.

Így lett hát ADT egyszerre scener, csapat, és party. Nyilván azóta volt már demo is. ;)

 

adt-and-his-girlfriend.jpg

ADT és barátnője 1990-ben egy copypartyn

 

Hello Waxi! Na, hogy tetszett az első szöveg vége?
A part 2 írásának körülményei :
Kapuváron vagyunk. A Maci fürdik mivel az őrült Version tesója kifárasztotta. Nem ez az első alkalom, hogy nézeteltérésünk akadt (ugye Zoolook emlékszel a félórás telefonbeszélgetésünkre (Részletek később (Fogtam egy legyet. (Kurva sok légy van a szobában (Ott röpül egy, Maci, kapd el! (ZZZZZ.... zzzzz.... Platcs (^ A zé-ket nem Waxienak küldjük, hanem a légy zümmögése (Maci épp a legyek repülési paramétereit tanulmányoza másfél szárnyas állapotban.. (Siralmas..(...(..())) (^idea by Kaktus & Mahoney))))))))))

Visszatérve az eredeti témához. Szóval ez a második szövegtömb (^fasza szó) amely a kb. 89 márciusától az ADT (ejtsd: adétévagy ádété, de semmiképp se 'valami adt' ahogy a távíratosnő a telefonba beolvasta). Szóval az ADT copypartyval bezárva. (Waxiék nem is tudják miről maradtak le, de erről majd később.) Tehát:
Március első napjaiban Maci volt nálam Sopronban. Dumáltunk, olvasta a TGS levelét amelyben egy megademoról álmodozik. Elvitte a levelet, hogy ő majd ír neki. gj

Írtam is neki (^ Ja, közben átvettem a szÖőÜöüŐó (^amint látjátok, még nem tudom pontosan melyik betű hol van!!) szóval átvettem a szót... Írtam TGS-nek egy kb. tíz oldalas levelet (kurva jó lett, kár hogy nem indigóval írtam, most idézhetnék belőle). Jött a válasz, amely a FUTURE demóval kapcsolatos dolgokon kívül tartalmazza TGS néhány friss (kúl) élményének leírását is. (Éhes volt, mert rossz volt a menzakaja, vett sóletet (konzerv). Elkezdte melegíteni (ahogy a dobozon van írva). Egy idő után a doboz felrobbant. A plafon tiszta bab lett. Néhány nappal később merényletet követett el a szomszédjuk disznói ellen: '...Kiraktam a hangfalakat az ablakba (2*100 Watt digitál !!), beraktam a MILLI`VANILLI: Girl you know it's true - The subway remixet... A disznók úgy megijedtek, hogy két perc alatt széttörték az ólat...'

Te, Zoolook, erről jut eszembe, látott már a Waxie disznót?? Azt már megbeszéltük, hogy tehenet látott a vonatból amikor jöttetek az ADT partyra. Meg különben is, küldtünk neki (neki is) tehenes képeslapot a Balatonról... Szóval elkezdtünk dolgozni a FUTURE-ön Cyndivel. Közben közeledett˙az érettségi, és Zozonál radikális reformokat vezettek be a szülei: Gép elrakva, deck elrakva , de csak az egyik, hogy zenét hallgatni tudjon a fiú, de másolni ne... Persze másnapra már Zozo szekrényében lapultak az elkobzott tárgyak!! Közben ADT `megkezdte a copyparty szervezését.. Egyik hétvégén ott voltam nála. Megbeszéltük, hogy kit hívunk meg... (Waxie meghívásának ténye hosszú ideig kérdéses volt...) (^Csak vicc volt!) Megegyeztünk, hogy colát mindenkivel hozasson... Egy héttel a party előtt elküldte a meghívókat... A party előtti nap jött Zozo... Dumáltunk a partyról, és beugrott, hogy április egy a szopók napja!! Mi van, ha jó néhányan nem jönnek el szopót sejtvén... Mit kezdtünk volna egy szál Waxie-val, aki egész nap az FBI CREW-t istenítette volna... Este összepakoltuk a monitort meg a 64+floppy-t és a fényképezőgépet (^fuckings)...

Most Zozo vissza veszi a szót, mivel Maci kiment kajálni. Na, szóval április 1.-én reggel hét körül indultunk, hogy időben keltsük Tomit. Útközben baromi nagy forgalom volt szembe, mivel akkor volt a vámbotrány és mindenki rohant ki megvenni a videót, Commodoret, Gorenjét és a muzikcentert, mert hát ez köll a vitrinbe!! Röhögtünk, hogy ha most egy bunkó nekünk jön és eltörik a monitor, akkor simán elkérjük tőle az 5000 Schillinget és a kezébe nyomjuk a törött képcsövű monitort. De végül simán megérkeztünk Győrbe. 8 előtt pár perccel már a Tomi/ADT ajtaja előtt álltunk a kezeinkben kb. 102 kiló-bytes technika + 600 rastersornyi sötét képernyő. Mielőtt az események további ismertetését megkezdenénk, röviden ki kell térnünk arra, hogy pontokba szedve ismertessük, hogy kell Tomi of Axon Digital Technics-t egy úgy nevezett melegindítással alaphelyzetbe hozni.
Úgy, hogy legalább 38 kilóbytes szabad agya legyen:
1. Legalább 2 nappal előtte levelet kell írni neki, hogy Dániel (Bilog) lelkiekben felkészülhessen arra, hogy másnap kurvakoránkel...
2. Ha megérkeztél és a liftezgetés kezd unalmassá válni, akkor szállj ki a hetedik emeleten.
3. Állj az elé az ajtó elé amelyen Lenhardt József neve áll,és nyomd meg a csengőt. De nagyon vigyázz, mert a csengőkapcsoló ON állásban marad, ugyanis szabvány villanykapcsoló van felszerelve!!?##""!!
4. Egy lépést állj hátrébb, hogy biztonságos távolságban legyél.
5. Miután Bilog kitombolta magát, és benn vagy Tomi szobájában, ülj le Tomi ágya szélére és az egyes input portján (füle) vigyél be neki kb. 69 másodperces analóg "Hahó! Ébresztő Tomi megjöttünk!" jelet! (legalább 80 decibel!!)
6. Ezután 5 perc várakozási idő kell, hogy Tomi agya átalakítsa digitális jellé és analizálja.
7. Az 5 perc eltelte után, mikor a fotoreceptorai aktivált állapot kerülnek (Tudod, Jean, mikor pislog!), ekkor, ha ismételt figyelmeztetés hatására "Ja, Ti vagytok???" hangjelzést ad a kettes számú I/O portján (szája) akkor nyert ügyed van.
8. Ha még nem érte el a főprocesszora az üzemi hőfokot, akkor próbáld meg szívatóval.

Mi persze már gyakorlott "Tomizók" lévén már megtaláltuk a hidegindítási módot˙is (vödör hideg víz).... Erről ennyit. Szóval elkezdtük felkészíteni a házat a partyra (plakátok) és a szomszédokat a várható hangzavarra (sum amiga zax). Fél kilenc tájban kezdtek szállingózni a győri srácok. A hangzavar egyre nőtt, a kreatív szomszéd pedig nekilátott a szokásos falfúrásnak. Ahányszor Tomi felcsavarja a Volumét a szomszédban valahol valaki nekiáll fúrni. Valószínűleg egy lavórba cementet (Nem minket.) öntött és azt fúrogatja, hogy így álljon bosszút. Nagyon nem zavart, mivel két fokozattal följebb nyomtuk a hangerőt. Kilenc után csengettek. A Tomi kinyitotta az ajtót , és mint a Lenin jégtörő berontott a legszebb, a legnagyobb, az egyetlen, a csodálatos Mestro Waxo (a Waxie). Mögöttük mint teve után a hajcsár, jöttek Reds-ék (Zoolook és Vertex). Waxie kezében egy üveg Coca-Cola. Dőltünk a röhögéstől. A party kurva jó volt. Faszákat dumáltunk, kajáltunk (Tomi fizette, hehe!!) és lestük az Amigát ...

A partyról egyébként készült egy 42 blokkos fasza szöveg, ami csak azért nem fut a lenti scrollban mivel a Waxie teliírta "Thiz iz Mizter Wakz, the biggezt zpreader of Hungaryz, ZZZ" , és nincs z karakter a charsetben. De nemsokára kétfajta versioban is küldheted Waxi az 1 millió kontaktodnak. Tudod eddig azért nem tudtunk vele foglalkozni, mivel felvételiztünk és hisz ezt még angolul is tudod: "Sorry... ..., but I have no time" Délután fél négykor csengettek. Az ajtóban két srác áll. Fél percig némán álltunk, majd az egyikük félénk hangon megszólalt : "... ... kh mmm.. TGS ?.?!" Erre mindenki az ajtóhoz rohant Waxie-val az élen, aki mindkét kezében FBI lemezeket lobogtatva azt üvöltözte, hogy: "FBI FBI FBI FBI FBI FBI FBI FBI". Ettől kezdve a hangulat egészen hétig kurva jó volt. Hét után a hangulat egy fokkal esett. (Két Reds tag = 2 fok esés egy Waxie 1 fok emelkedés (^csak vicc)) Nyolc után mikor a győriek hazamentek, elrakodtunk. Ekkor kiderült, hogy Tomi még egy byte-ot sem másolt át arról a kb.250 Amiga lemezről amit TGS és Dey hoztak el High Voltagétól. Tomi ezért úgy döntött, hogy eljön velünk Kapuvárra. Ezt szüleivel így közölte: "Elmegyek Kapuvárra, majd jövök!" Fogta az Amigáját, úgy ahogy volt egér, trafó és kábel nélkül plussz 50 diszket plussz két doboz John Player Special bagót és egy szál polóban jött. Út közben rohadtul megeredt az eső. A szélvédő úgy bepárásodott, hogy le kellett tekerni az ablakot. Dey meg ordibált a hátsó ülésen, megázik mikor már úgy is csurom beteg. Egyébként az úton annyi béka volt, hogy Frogrun-t játszottunk, de úgy hogy mi voltunk az autóval (Waxie tudod mi az a Frogrun? Amikor egy béka vagy, és át kell menni egy csomó autó között. De hátha neked nincs meg ezért a lemezre ezt is fölvettük).

Megérkeztünk, kajáltunk hajnali fél négyig röhögtünk, Amigáztunk. (Figyelem az itt következő kb. 1200 bytenyi szöveget egyszer már szuperul megfogalmaztuk de, úgy látszik TGS-t szeretik az égben, mert épp amikor róla írtunk kompromittáló szöveget, kiment a villany. Úgyhogy most megpróbáljuk rekonstruálni a leírtakat (szerencsére az agyunk nem ment ki !!)). Zozonak persze problémái voltak, mivel megígértem az anyámnak, hogy az esti vonattal jövök. Mikor pedig hazamentem azzal vártak, hogy hát azt hittük maradsz! Tök ideg voltam. Már akkor elhatároztam, hogy másnap a reggeli gyorssal megyek vissza Kapuvárra. Felhúztam az órát, de az agyamban még mindig a party dolgai voltak, nem tudtam elaludni. Zenét hallgattam inkább, de végül újból lefeküdtem és már félálomban voltam amikor Waxie tehenei jutottak eszembe. A röhögéstől felébredtem és ekkor láttam, hogy az órán már 4 óra van, pedig még nem lehet!! Kiderült, hogy nem volt az órában elem. Nem volt mit tennem, egész éjszaka gépeztem. Persze csak 4 óráig bírtam de szerencsére 6-kor fölébredtem. Hét órakor pedig már Kapuváron ébresztettem a kúl gájokat. Aznap reggel Tomi nagyon nehezen indult, mivel csak három órát aludt. Mivel előző este vacsorára az összes kenyeret megették, TGS és Zozo elment kenyérért. Út közben széleskörű kracker féle eszmecserét folytattunk. (Traffipaxos rendőrök, akik szoptak a híres gyarmati kanyarban. Ja, ha esetleg valamelyik rendőrőrsön valaki most így szól: "Főnök, lebuktak !!!", nekik üzenjük, hogy ne strapálják magukat, mert kb. ugyanebben az időben Dey így szól TGS-hez: "TGS! Lebuktunk! Meneküljünk !!!")

Reggeli után folytattuk a másolást. Egyszer csak Tomi megtalálta HV törölhető lemezein a Sarcophaser nevű programot. Majdnem a falra mászott örömében, hogy megszerezte. Mi is majdnem a falra másztunk mivel olyan szar volt, mint kb. 64-en a Galaxy (Ha Waxie netalántán nem ismernéd, akkor ezt is megtalálod a lemezen.) A Tomi igazából csak ekkor ébredt fel, úgyhogy visszanyomhattuk a szívatót. A TGS pedig elkérte a Maci tesójának a disco kazettáit. De mivel nem volt elég üres kazettája, minden számból csak a jó részeket vette fel, és egész nap ezt kérdezgette tőlünk, hogy "Na, mondjátok meg hol vágtam!", és vigyorgó képpel várt a válaszra. Mi pedig a vágások helyén kórusban mondtuk, hogy: "Itt! ... Meg itt! ... Meg itt is!". TGS arcáról lelohadt a vigyor és az helyett, hogy azt mondta volna: "Áh, bénán vágtam", így szólt: "Faszák vagytok!!" (Az persze meg sem fordult a fejében, hogy Dey is, Tomi is akkor hallották először a számokat.) Végül is estére Tomi végzett a másolással. TGS pedig befejezte a több mintegy órás THE TGS PARTY WAXIE MAXI MIXI-jét. Ha esetleg valaki meg akarja hallgatni, akkor küldjön egy kazettát a címére. (A borítékra ne felejtsétek ráírni, hogy THE TGS PARTY WMM, mert különben telimásolja Cassiopeia (the demo) című programjával.) ADT és Zozo este hazamentek. TGS és Dey másnap reggel készültek haza, mivel Balassagyarmatra olyan faszán lehet vonatozni, hogy egy napig tart az út. A reggeli gyors 7 órakor indul Kapuvárról. Reggel 8.20-kor fölkeltünk. A fél tízes vonatot éppen elérték. Szóval itt zárult be a copyparty.

Na Wax, most már tudod miről maradtál le?? A nyár végén újabb party várható, csak az jöjjön el, aki meghívót kapott !!! (Hallod Waxie ??!! (^csak vicc!))

Szerző: CargoSGR

1 komment

Címkék: party adt ILC

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr274771159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öregvas · http://www.sfveteran.hu/ 2012.09.12. 15:31:36

Erre a szövegre emléxem, hol olvastam vajon? Sledge Hammer-ben esetleg?

Atyaég, de rég volt.
süti beállítások módosítása