Sok Commodore számítógép tulajdonos emlékszik, bekapcsolás után a gépek a nevük mellett a támogatott BASIC (Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code, azaz kezdők általános szimbolikus utasításkódja) verziót is megjelenítették. C64 esetében "Commodore 64 BASIC v2"-t. Kevesen tudják, hogy a nyelv egyik megalkotója Kemény János György matematikus volt. Tegnap (december 26-án) volt halálának huszonötödik évfordulója.
De ne rohanjunk ennyire előre. Kemény 1926. május 31-én született Budapesten egy zsidó magkereskedő fiaként. Az egyre erősödő antiszemitizmus miatt 1940 elején családjával kivándorolt Amerikába. Ott tanulmányai befejezése után együtt dolgozott olyan neves emberekkel mint Richard Feynman Nobel-díjas fizikus, Neumann János és Albert Einstein.

Véleménye szerint "a társadalom fő reménysége a számítógép lehet, az emberek és számítógépek harmonikus szimbiózisa". Minderről a HVG Tech rovatának cikke számol be részletesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6913527119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása