régi gépek és az elmúlás

2015.05.02. 20:21

Az élet egyik alapigazsága hogy az idő csak előre halad. Egyre idősödik az a korosztály amelyiknek első és (kis túlzással) egyetlen lehetséges számítógépe a Commodore gépek egyike volt. Az emberek felnőttek, családot alapítottak és a mindennapokban már modern, nagyteljesítményű gépeket használnak.
Ezért örülök annak, vannak olyan programozók, akik emulátor formájában elérhetővé teszik szinte bármilyen új számítógépen ezeket a régi gépeket. Legyen az a C64 , GameCube vagy annak utódja a Wii. Hab a tortán, ha ezek egyik vezető fejlesztője egy fiatal Nő. Sajnos az élet nem csak játék és mese, mert őket is utoléri az elmúlás. Ma egy hete vesztette életét a mindössze huszonhárom éves Rachel Bryk (a képen). Két éve volt aktív hozzájárulója a Dolphin Emulátornak. Emellett több egyéb projectben is nyomott hagyott. Isten nyugosztalja! Már most többeknek hiányzik.

Ahogy sejthető, a Commodore éra ismert alakjai közül is többen életüket vesztették. Egy külön oldal gyűjti össze ezen szomorú eseményeket rövid megemlékezéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr697424214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása