C64 game trailer

2015.01.27. 00:24

Egy régi és egy új játék beharangozója indult útjára a minap a YouTube-on.

Az egyik a híres és kiváló Populous C64 változatának bemutatója. Sajnos a műfajteremtő játék konverziója végül nem készült el, de érdemes megpillantani, hogy 1989-ben is egész ügyesek voltak már a C64 játékfejlesztők, és eléggé ki volt csiszolva az izometrikus megjelenítés, köszönhetően persze néhány korszakos játéknak, mint mondjuk a Last Ninja, Zaxxon vagy az Action Biker. Stratégiai játék téren nem elég, hogy az "istenjátékokkal" mondhatni úttörők voltak a Bullfrog-nál, de az isometrikus nézet stratégiai játékokban való alkalmazása is eléggé forradalminak számított, főleg C64-en!

 

Másodiknak pedig egy új játékintroval és pár ígéretes gameplay screenshottal meghintett trailerre hívnám fel a figyelmeteket, bizonyítandó, hogy C64-re nem csak sikeres indie játékátiratok készülgetnek mostanában, hanem teljesen új koncepciók is születnek, készülnek. A Hyperion minden szempontból ígéretes. Grafikailag rendben van, a Turrican-like játékmenettel pedig nem lehet nagyon mellélőni.


Szerző: CargoSGR

3 komment

Címkék: játék c64 gtw

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr267113657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZ1975 2015.01.27. 13:50:58

spectrumon is volt ezzel tapasztalat: Fairlight, Nosferatu, Head over Heels

Hunter Thompson 2015.02.18. 21:09:38

Emlékeim szerint az 1991-es LORDS volt a Populous klón C64-en. Még CoV leírás is volt róla. Nem izometrikus nézetet használt, hanem sima 2D-t, de a varázslatok, mana, népesség, építgetés, stb. benne volt.
süti beállítások módosítása