Faces.png

 

A Faces csapat a hazai scene egyik mérföldköve. Egy kivételes csapat kivételes tagokkal, és különleges pályával. Arról, hogy ők hogyan élték meg a dolgokat, hogyan látják felnőtt fejjel az eseményeket, arról fognak mesélni többedmagukkal. Az első egészestés interjúhoz jó szórakozást itt a Tehernapló hasábjain.

 

Tehernapló: Bár a magyar magazinokból összeszedhetőek az információk, de beszéljünk egy kicsit a csapatról. 1990-ben alakultatok. Hosszú előkészítése volt a megalakulásnak?

Clairvoyant: Nem akarok illúzióromboló lenni... Ezek a dolgok csak úgy történtek annak idején. Nem analizálgattunk; alkottunk, kifejeztük 16 éves önmagunkat... Részemről így látom... Mások?

Greg: Nem hiszem, hogy hosszú előkészítés kellett volna bármihez. Gondolom így ment Zozo of Xenon-éknál: hülye, csináljunk demogroupot! - Ok!
Aztán szépen alakulgatott, én is akkor csöppentem bele, mikor már páran voltak a srácok.

Hector: Jamie és Henry a Csokiban bevettek minket (Oberon és én) illetve akkor lépett be Clairvoyant és Watt is, ha jól emlékszem, a többi jött magától...

NagyFantasy: Imi haverom Clairvo alatt lakott, de hogy mikor ismertem Imit, meg Clairvót? Tojás vagy a tyúk, azt már nem tudom. Aztán csak ott volt mindenki, és összejárogattunk, főleg akkortájt Cairvoékhoz, mert a muterja tök jó kajákat csinált. :)

Hector: A Clairvoyant partik jók voltak, sok nyereményjátékot is csináltunk onnan... :) Nálunk pedig repültek a tojások. :)

Greg: Amúgy ja, Clairvoyant muter all time r.e.s.p.e.c.t.. :-)

 

Tehernapló: Hogyan találtatok egymásra?

Clairvoyant: Nem túl sok embernek volt 1989-ben még Magyarországon C64-ese, úgy emlékszem... Nem volt nehéz... Megvoltak a hétvégi müvházas klubok is...

Greg: Kb. akiknek volt 64-e és volt valami terve azontúl, hogy játszogat a játékokkal, és fehér zacskóban-fehér térdzokniban megy át a flopikkal a haverjához, az egy idő után a scene-ben találta magát...

Cop: Így van, a default frottír zokni is stimmel. Én a szénás bevezető köreim után pár évvel a BME-n megtartott Computer Karácsonyon futottam bele pécsi spanjaimmal Clairvoyant-be, mert azt súgták a szomszéd asztaloktól, azok a Faces-esek nyakig ülnek a warezban. Három hónap múlva meg egy ország másik szegletében megtartott kopipartin Trisch-sel és Louie-val már mi is közéjük tartoztunk, aztán net híján gyakorlatilag évekig feljártam havonta Clairvoyant-hez, Fantához és Syllinorhoz, illetve a keménymag is jött BudaPécsre évente párszor megőrülni és bennszülötteket riogatni.

Fantasy Design: Csak sodródtam az arcokkal, és egyszer csak már tagja is lettem a csapatnak, na jó 1-2 grafika miatt.... Kb ennyi így kerültem be a Bátyámmal, pont akkor amikor a High Voltage utolsó pillanatai voltak hátra.

 

Tehernapló: Kik voltak a meghatározó tagok, és milyen korszakok társultak hozzájuk?

Clairvoyant: Hmm... Mindenki meghatározó volt, a maga nemében, a maga idejében.

Greg: Igen, bár kérdés, mi a meghatározó. Szerintem igaza van a Clairvoyant-nek. Nem volt ilyen “vezető”-s baromság az biztos...

Hector: Clairvoyant vitte a prímet, őt tekintettem a legaktívabbnak.

Fantasy Design: Clairvoyant volt a vezető egyéniség, baromságokban is....

Greg: Ja, azt’ a húszéves fotót meg elfelejti...:-P

Clairvoyant: Hahaha, csak azért, mert én küldtem mindig a pestieknek táviratot: “szombaton party nálunk. Clairvoyant”

Fantasy Design: “stamp back please” aztán áztattuk nálad az 50filléres bélyegeket...

Cop: Ha jól emlékszem ahogy meglett a csapat, nem nagyon jött-ment senki, hanem maradt és együtt fejlődött a többiekkel. A joystick karatés, gyalogosokat botránkoztató minimájerektől az elite megaswapperig, a világ egyik legjobbnak kikiáltott cover designeréig, a legnagyobb magyar címlistával bíró swapperig, a JCH Editort kiérdemlő zenészig vagy a tömörítőkkel és tool-okkal mindenhol elismert nevű kóderig vezető út megtétele szerintem láthatatlan volt belülről. Egy csapat C64 addikt barát bolondozott csak, közben meg valamilyen szinten ismertek lettünk.

Greg: ez így nagyon faszán hangzik, és a legjobb, hogy még tény is volt...:-)

 

Tehernapló: Sokan megfordultak a csapatban, végül máshol folytatták, mi lehetett a fluktuáció oka?

Clairvoyant: Lehet megcsalnak az emlékeim, de ezzel nem tudok egyet érteni. Olvastatok magot annakidejénről? Szerintem nem volt nálunk akkora mozgás...

Fantasy Design: Milyen mozgások? Igazából csak hozzánk jöttek arcok, senki se ment el tőlünk. Aki bekerült az velünk is maradt.

Greg: Nem fluktuáció volt ez, inkább az, hogy páran tényleg csak egy rövidebb ideig voltak, vagy tán kevésbé aktívak, vagy csak a vége felé, amikor már csökkentebb aktivitás volt.
Tényleg nem volt olyan, mint az emblematikus csapatfotón, hogy 20-an együtt, 5 évig... Volt aki közelebb volt - volt aki messzebb (amúgy kábé a földrajzi távolság meg is szabta, akkor még nem volt “online”), és nem volt annyi az inputja, mégis emlékszünk egymásra.

NagyFantasy: Nem igazán volt nálunk el vándorlás, mindenki jóban volt mindenkivel. Összetartottunk, akkoriban még tudták az emberek ezt értékelni.

Hector: A középiskolák befejezése, a katonaság és meló miatt kezdtünk szétmenni, amiatt hagytuk talán abba. Ettől függetlenül az alap tagok, akik rendszeresen összejártak, nem léptek ki tudtommal soha.

Cop: Sőt, páran a mai napig tartjuk a kapcsolatot neten kívül is. Bár tavaly próbálkoztunk összehozni az elhíresült csapatfotónk 20 évvel későbbi változatát és rá kellett jönnöm, fotelsurfer nyugdíjas klub vagyunk, a Bakonyt megszégyenítő kifogás hegyekkel. :) A végén festett lepedő és a banda helyett ketten álltunk Fantával a Műjégpályán az OSG-n.

Clairvoyant: Neee cOp, ezt én szúrtam el. Fantasy, Watt, mindenki jött volna, de én számoltam el csúnyán...

Greg: Ugye...:-(

Fantasy Design: Szegény Clairvoyant, magadra rántottad az egészet, amúgy tényleg. De kit izgat ketten is keményeknek éreztük magunkat Coppal :D

 

st2_faces4.jpg

 

Tehernapló: Mik voltak a szerepek a csapatban? Szigor volt, vagy lazaság?

Clairvoyant: Mindenki azt csinálta, amihez szerinte értett.

Greg: Szerintem nem vettük magunkat annyira Chromance-osan véresen komolyan..:-) Bár lehet, hogy lett volna jó oldala néha.... De szerintem azért volt így mert az egész cuccot a magától működés ereje vitte - kinek meddig, milyen intenzíven. De volt lelkes korszak az tuti.

NagyFantasy: Nem volt beloggolás reggelente, meg ebéd idején. Szabadság volt, hisz telefon is csak Clairvóéknak volt, ha jól emlékszem.

Cop: Nemhogy szigor, terrorizáltak. Állandóan zaklattak vonalas telefonon, hogy “Küldd már a logót” vagy “Add már a scrolltextet!”, vagy “Mikor jössz már?!”

Clairvoyant: Ez jól jönne a mostani DJ csapatban, ahol dolgozok. Hahahaha!

Fantasy Design: Cop-ot tényleg zaklattuk, de azért Greg is kapott rendesen. :D Szigor csak a demo utolsó napjaiban volt, amikor valaki miatt vártunk egy béna text megírására.

 

Tehernapló: Emlékezetes partykról tudnátok mesélni?

Clairvoyant: Mindegyiknek megvolt a maga varázsa!

Greg: Nem, nem tudunk egyetlen emlékezetes partiról se mesélni. Egyhangú, unalmas, szomorú volt az a 2 party, amin életünkben voltunk. .....:-D  .... Hát még szép! -...de szerintem jobb, ha némelyik parti végét homály fedi, az ott elkövetett tevékenységeinkre visszaemlékezve..:-D

Clairvoyant: Hahaha, a soproni közért falára felfújt FACES RULES miatt azóta is keres a helyi rendőrség!

NagyFantasy: Mind az volt, számomra!

Cop: Olyanokra gondolsz, mint a fedett pályás monitorhajító verseny, vagy amikor mondjuk a csontsovány Rambo benevezett a pizzagyorsevő kompóra, majd a következő számban a leggyorsabb akart lenni a 2,5 literes kólalegurítóversenyen, ami nem maradt következmények nélkül? Vagy amikor a Junoszt tévéket végigcipeltük a fél országon, miközben a vasúti szerelvények és a benne utazók toleranciaszintjét vizsgáltuk tüzetesebben, nagyobb partyk alkalmával egy kisebb geek invázióban elvegyülve? Nem, ilyenekre nem emlékszem egyre sem. Na de a magánpartik, a szénán kívüli gyűlések voltak az igaziak... Bár a legelső volt talán a legemlékezetesebb, 1990-ben a Csokiban, a Faces előtt, főleg mert bevettek az FBI-ba. Cop-ként kifejezetten jól esett.

Greg: Az a toleranciaszint-vizsgálat megért volna egy garázdaságért feljelentést már akkor is...

Fantasy Design: Pár emlékezetes beszólás:
- B52. Hmm... Nagyon megalázó!
- Kösz Te Szar!
- Tessék Clairvo. - Mi ez, mi van a pohárban? Aztakuurvaaaa az S**R

 

Tehernapló: Igen korán megmerítkeztetek olyan nemzetközi projektekben, mint a Demo of the Year 1990. Ez a stílus, és kooperáció azóta eltűnt a sceneről? Milyen volt akkor részt venni benne?

Clairvoyant: Ezek dolgok annyira magától érthetően történtek, hogy nem is emlékszem mire gondolsz... Valami rémlik talán, egy víztükrös side-border dycp-es part-ot csináltunk valami közös ügybe, nem? Skacok?

Greg: Konkrétan erre én se emlékszem. Azért 18-20 év...

Fantasy Design: Volt ilyen?

 

Faces - DOTY.png

 

Tehernapló: Az egyik legnagyobb magyar democsapat voltatok. Rövid működésetek során hogy válhattatok ilyen meghatározó tényezővé.

Clairvoyant: Az én válaszom erre az, hogy ezt nem tőlünk kell kérdezni! Erről az utókor döntött úgy. Nekem a Pride meghatározóbb volt pl.!

Greg: Az biztos, hogy volt bennünk egy ilyen erőteljes drive, ami főleg abból volt, hogy jó spanok voltunk együtt, és élveztük amit csináltunk, és tudtuk hogy volt érzékünk hozzá, egy ilyen “figyeljetek vazeg most megmutatjuk” - és nem műmájerségből, hanem mert tényleg vitt valami. És tényleg volt valami eredetiség, amit meg lehetett mutatni. Nem voltunk “faszok”, lehetett velünk haverkodni, nyomulni, szerintem ebben egyetértünk a többiekkel. Tényleg távol állt tőlünk minden ilyen elitista gondolkozás meg keménykedés. Spontán volt, szerintem azért is. Na, többiek?

Cop: Clairvoyant szétspammelte a magyar szénát.

 

faces_sticker.jpg

 

Fantasy Design: A swappereink nagyon kemény arcok voltak. Már akkor is! :D

 

Tehernapló: Milyen kiemelkedő alkotásra emlékeztek szívesen?

Clairvoyant: 1,5 Faces loader-e. Akkor a demopart-okat még nagyobbrészt csönd és sötét képernyős töltés választotta el egymástól...

Greg: Nekem a High Voltage, az volt az a korszak - és az eléggé az eleje volt, amikor izzott a csapat, tán a legtöbb motivált ember volt egyszerre. Én akkortájt érkeztem és nagy flash volt, pedig abban még nem is csináltam semmit. Az 1.5 Years, akkor már pár zenémmel, az is megvan.

Cop: Bármi, ami felbukkan a süllyesztőből elindít egy emléklavinát. Sajátokból a Condom logóra emlékszem, hogy jól sikerült, nameg Internal, Atlantis, Faces, Chromance logók... És temérdek lemezbugyi, a több százas gyűjtemény mellett vagy hatvanat csináltam olyanoknak, mint a Talent, WOW, Fairlight, Rebels, Topaz...

 

 

Tehernapló: A crack scene sem állt távol tőletek. Milyen kiemelkedő warezokra emlékeztek?

Clairvoyant: Warez? Game-eket crack-eltünk.. Nem értem a kérdést, bocs. :)) Vagy arra gondolsz, hogy Turbo Assembler, amivel a freeze-elt memoban lehetett turkálni?

Greg: Én a mai napig tisztázatlan JCH-player elterjedésre emlékszem, amit azóta Facebookon tisztáztam JCH-val... Hogy nem mi terjesztettük el a féltve őrizve, Európában a Vibrants-on kívül kb. másodikként ránk bízott playerét, hanem valaki ellopta és letömörítette a mi saját brandelt exploding cruncherünkkel (by CLX/[F]!!)

Clairvoyant: Exploding Cruncher, váűáááá - tényleg!! :))

Cop: Emlékszem, hogy kaptunk néhány import cikket és origiket, de nevekre nem emlékszem. Ha nem hagy cserben a memóriám, még Painkiller/Chromance segített eredetik beszerzésével Trisch-nek.

Fantasy Design: Facenoter!! A mai napig nem lehet úgy üzenetet küldeni, mint akkor azzal.

 

faces1_1.png

 

Tehernapló: A Magyar Méhész 1991-tő etalon lett, és gyakorlatilag az utolsó alkotása a csapatnak 1993-ban. Milyen volt szerkeszteni, és miben különbözött szerintetek a többi magtól?

Clairvoyant: Semmiben nem különbözött. A nevében maximum! ;)

Greg: Az már ilyen hollószínházas baromkodás volt, de mondjuk élveztük szerintem, aki még benne volt. Abban már kevesebb 64-es ambíció volt, mint inkább valami újabb szcéna keresése.

 

magyarmehesz.gif

 

Tehernapló: Kik voltak a kedvenc csapataitok?

Clairvoyant: Nekem: Black Mail, Booze Design

Greg: Crest, Censor, Fairlight, Horizon, Triad: Az öreg Jerry mindig küldött saját vonatfotós képeslapot!

Clairvoyant: Ne má’, a Horizon?! A Last Traktor III-at leszámítva.. pff.. :))

Cop: Cosmos Design, Black Mail, Pretzel Logic, Crazy (Gotcha miatt), Origo, Bonzai...

Greg: Jaja, a Bonzai tényleg!

Fantasy Design: Ez tök fura, nekem sose volt ilyen. Mindig a demot néztem, nem voltam elfogult a csapattal. Ha nem tetszett akkor nem érdekelt, hogy Cosmos Design volt vagy sem.

 

Tehernapló: Voltak időszaki, vagy örök ellenségek?

Clairvoyant: Az idő múlása örök ellenség!!!

Greg: Nem mered felemlegetni a jó öreg Chromance-os villongásokat, mi Clairvoyant? :-DDDD
Szerintem azon egyszer jókat kéne már egy partyn röhögni, mit keménykedtünk.... Azért mégis lehet hogy néha túl komolyan vettük magunkat - na, ez volt a szép 16 évesen..:)

Clairvoyant: Jaaaa, tényleg, Alex of Chromance sucks!!!!

NagyFantasy: Ja, Chromance, azokat sose bírtam, de nem tudjuk miért....Pedig sose volt bajom velük.

Cop: Én sem bírtalak titeket... De amúgy a Gentlemen és a Graffity mond nektek valamit? És Paranoid?

Greg: :-D:-D:-D Azért néhány emberrel voltunk g***ik....:-P

Fantasy Design: Az egész időszakot imádom.

 

Tehernapló: Milyen volt a viszonyotok a külföldi csapatokkal?

Clairvoyant: Mint a többivel: kivel szorosabb, kivel semlegesebb.

Greg: Szerintem swappeltünk annyian, hogy a végére egészen jól benne voltunk a szcénában. De pl. itt is az akkor még abszolút bejátszó offline világ volt: mi soha nem jutottunk el egy személyes nagy partira se, Hollandia, Svédországba (kivéve Henry egyszer venlo-ba..:-)), pedig alapvetően tán elmondható hogy a Skandináv-Holland térség volt valahogy az európai középpontja ennek. Talán akkor még jobban beépültünk volna. De azért valamennyire így is.

Cop: Voltam egy svájci partin Chromance-osokkal, de még Faces alatt, meg is interjúzott egy discmag. Amúgy nagyon jó viszonyban voltam sok csapattal, emiatt interjúzott Morpheus is a c64.com-ra vagy 10 éve. Kis cover designerből küzdöttem fel magam megaswapperré, majd kénytelen voltam a kevesebb, de jobb utat választani. Mindig ment ez az elit versengés a csapaton belül, elújságoltuk kik kontaktoltak le, kik válaszoltak, stb. Nagyon dagadt a májam, amikor a Talent-ből meg Legend-ből akartak swappelni velem, vagy amikor Ausztráliából írta szó szerint egy srác, hogy mindenkitől a coverjeimről hall, szeretné, ha küldenék neki végre párat. :)

Greg: Ok, akkor akik engem contactoltak: Pretzel Logic, Derbyshire Ram, JCH (na jó, őt asszem én, de nekem is odaadta a v14-es playert és írtam vele.. Emlékszem mikor Griff/Chromance álla koppant a padlón: “te swappelsz a JCH-val? “:-P...

Cop: Derby mindenkit lekontaktolt, ő volt a legmegább megaswapper :) (R.I.P. Derby :( - Tehernapló staff)

 

Tehernapló: Kelet-európai sajátosság volt a bezárt, hazai berkekben működő scene. Kevés csapat ápolt külföldi kapcsolatokat, és ők is korlátozottan. Ti hogy látjátok?

Clairvoyant: Totális tévedés!! Mindenki swap-elt a külföldiekkel is, aki akart. Minden lehetőség megvolt rá, ezt csak most látjátok így, ti, 20 év távlatából...

Greg: Agree! Hogy a vérbe ne, szerintem mi swappeltünk a legjobban!... Még engem is megkerestek ilyenek hogy Horizon meg stb...

Hector: Akkoriban még a kintieknek is vissza kellett küldeni a ‘bélyeget’, a környezetvédelem már divat volt. :)

NagyFantasy: Stamps BACK! Nem több. :) Szerintem iszonyú széles körben ment ez a dolog, erről talán Jamie, vagy Henry tudna bővebben mesélni.

Cop: Csúcsidőben vagy 130 kontaktom volt, mínusz 4-6 hetes stuffokkal szinte minden top csapatból, de ehhez évek kellettek. A mínusz x hetes anyagok a postafordultával rövidülő idő miatt voltak fontosak, mert még a kontaktjaim kontaktjai is nulla naposként tudtak továbbküldeni, ami nem kis fegyvertény volt a pre-net előtti lassú sodrásban. Lépcsőfokonként kellett megküzdeni a jobbnál jobb kontaktokért. Én még emlékszem, milyen érzés volt egy porbafingó csapattal szar grafikusként hét kontaktolásból egyre választ kapni, vagy mennyire örültem az első tíz akármilyen kicsi, határon túli kontaktnak. Aztán évek múltán jött a masszív stamps back időszak :) Mellesleg annak idején Jean, Mr.Wax és a többiek köröket vertek elit kapcsolatokban a magyar szénára.

 

city heat.gif

 

Tehernapló: Mik voltak az utolsó megmozdulásai a csapatnak?

Clairvoyant: Gondolom az utolsó demo-nk, és az utolsó Magyar Méhész.

Greg: Na, látod nem emlékszem, a végén szépen morzsolódott lefele, 1-2 ember dolgai voltak.

NagyFantasy: Mikor bevonultam katonának, akkor a fiúk dobtak egy Bye Bye Fantasy demot. Az nagy poén volt!

Cop: Az utolsó Faces party, majd a 20 éves Faces demokezdemény, nem? Vagy Clairvo szülinapi demója? :)

Fantasy Design: Igen a Clairvoyant demó találkozó 20 éves demo kezdeményezés illetve a Fotó. De még arra se tudunk összeülni! :D

 

ment_hang.gif

 

Tehernapló: Maradt befejezetlen, félkész munkátok?

Clairvoyant: A demo neve: Brain Death. Intro megvolt/van, és egy félkész part...

NagyFantasy: Be tudnánk fejezni? Csak nosztalgiából?

 

Tehernapló: Mit gondoltok a jelenlegi aktív C64 sceneről?

Clairvoyant: Királyok vagytok, tartsatok ki, hogy legyen mivel foglalkoznunk nagypapa korunkban!!

Greg: Igen. Én még pl. szeretnék egyszer zenét írni. (hátha összejön a partira...)

NagyFantasy: Rajzolni jó vóna újra, valamit. :)

Fantasy Design: Szinte semmit nem tudok róla. Az alap C64-nek van értelme, a tuningolt extra ramos hds dolgok már hülyeségek. A varázs az eredetiségében rejlik.

 

Tehernapló: Az erodálódott aktivitás ellenére összetartó társaság vagytok. Tartjátok a kapcsolatot, esetleg együtt buliztok. Ez mennyiben scene hatás? Mennyire lenne hasonlóképpen szerintetek demoscene nélkül?

Clairvoyant: Kevesebb, szürkébb és szűklátókörűbb ember lennék a demoscene nélkül.

Greg: Azért valljuk be, ellúzerkedjük a nagyobb részét....:-D De azért haverok maradtunk, annyi tuti. Nélküle abszolút nem volna ilyen világnézetünk szerintem egyikünknek sem. Maximálisan más így élni a mai világban, hogy nem az érintőképernyős fullhd HDR játékkal kezdtük az életünket, hanem van valami fogalmunk a dolgokról...

Fantasy Design: Ja elvesztegettünk a dolgokat, de persze “up pardey!” megmondtuk akkor is. :D

 

Tehernapló: A Faces külföldön elsősorban a rengeteg tooljáról lett ismert. (Ha nem így érzitek, cáfoljátok meg!) Ez csak így alakult, vagy szándékosan árasztottátok el a scene-t toolokkal?

Clairvoyant: Cellux imádott tool-okat készíteni - ennyi...

Greg: Sikerült is neki ezt elérnie...és ez tényleg egy ember. Ja! Bár mintha Syllinor/Watt is írt volna? Nem emlékszem csak az IASC editorra...

Clairvoyant:  Watt csinált IASC editor-t (improoved amount of scroll colors-t), ahol a sprie-okat, a chart-set-et és a bit-map-ot kombinálta. (kb. FLI scroll), de az ezt bemutató rutin, és demo part soha nem készült el! így az editor sem került ki... :)

 

Tehernapló: Az egyik Graffity X-Mas demoban szerepel egy üzenet a Faces-nak, mi ennek a háttere? Hogyan emlékeztek vissza a Graffity - Faces ellentétre?

Clairvoyant: A Graffity jobb és szebb demokat csinált. Mi viszont jobban szerettük az embereket. A lamereket és a game crazy-ket is, ezért az emberek is jobban szerettek minket. Ezt viszont a Graffity nem szerette...

Greg: Ez jó, és megerősíti az egyik fenti válaszomat. :)  A Graffity az is az egyik csapat akik még véresen komolyan vették magukat. Hát ez ilyen volt, ja, tényleg stílusosak voltak, de volt ez a fajta elitizmus a scene-ben. Hát mi meg ezért morzsolódtunk szét a végén, mert nem annyira ez hajtott, hanem az, hogy ment, ameddig ment.

Fantasy Design: Hahahaha, mekkora igazság, és így van a mai napig !!!

 

Tehernapló: Mi a helyzet Syllinor többszörös identitásával? Kik tudták a Facesban, hogy álneveken más csapatnak is dolgozik?

Clairvoyant: Korán kezdtük a politizálást: akinek kellett, az tudta. Ez a momentum így megmaradt még 20 év után is? :)

Greg: Szerintem ez ilyen scene-szivató poén volt, nem?

NagyFantasy: A fehér tisztasága volt a fátyol. :)

Greg: Wtf?? :-D

Fantasy Design: Hát mivel nem hajlandó velünk felvenni a kapcsolatot csak üzengetni ezért üzenek neki valamit én is ha megengeditek: Egészségedre Syl! :F Semmi ciki....

 

Tehernapló: Akkoriban jópár party rendezésében is részt vett a csapat. Hogyan keveredtetek bele szegedi, salgótarjáni partyk rendezésébe?

Clairvoyant: Történtek a mindennapok...

Greg: Salgótarján: Freeze. Szeged: nem emlékszem.

 

faces_tent.jpg
Clairvoyant, (Szabi), Fanta és C0p

 

Tehernapló: Ha már party-k. Volt egy kis compo botrány a Cosmos Designs-el is, mi is volt ez?

Clairvoyant: Graffity-s analógia... CD sokkal jobb demot csinált, de minket jobban szerettek, ezért ránk szavaztak, amit az Chromance nem vállalt be, ezért őket tették meg nyertessé. Így 37 évesen teljesen egyetértek velük; annak idején persze jártunk emberről-emberre, hogy ki kire szavazott, és vertük a mellünket...

 

Tehernapló: Ha már botrány! :) Hogy is volt a Goldsmith ügy? (Beismerte? Miért nem védekezett?)

Clairvoyant: Én soha nem találkoztam vele személyesen. Sőt talán csak Watt ismerte...

Greg: Az milyen volt, mikor kiderült hogy a Louie zenéjét is lopta... Bár én se tudom, ki találkozott vele személyesen. Szerintem az a csávó már nem is emlékszik a 64-re, az még a legeleje legelején kiszállt belőle. Henry+Jamie-ék kirúgták, vagy mi.

Clairvoyant: Jaja!!

Fantasy Design: Hahahaha, sose láttam ezt a csókát. Vesztettem valamit?

 

Tehernapló: Mit szólnátok egy Árok partys anekdótázáshoz, kvázi csapattalálkozó? ;)

Fantasy Design: Alap! Évek óta próbálom a többieket lerángatni... Most sikerülni fog!

Cop: Én is 2007 óta próbálom rávenni a többieket, aztán mivel DJ-ként is aktív vagyok, általában kénytelen voltam visszalépni egy fellépés miatt. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr65263216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zizics Fanta László 2013.07.08. 19:34:34

most olvastam egy noteban hogy a Facenoter 1 óra alatt készült. Nem a publikus verzió.!

AlexanderChromance 2016.01.03. 20:07:29

Sziasztok, ha már így "kedvesen", kéretlenül meg lettem szólítva:

"Clairvoyant: Jaaaa, tényleg, Alex of Chromance sucks!!!!"

:D

Aranyos, és megtisztelő, hogy engem ismernek, de én nem tudok hasonló élménnyről beszámolni. :)
Én csak annyit kérdeznék mi az a Faces és ki az Clairizé vagy mi?! :) Segítsetek már az akkori újoncok között kicsit eligazodni..
Szép napot mindenkinek.

Üdv, Alex
süti beállítások módosítása