Heti CSDB vizit

2012.09.19. 18:12

Pörögtek az események itt a blogon az utóbbi hetekben, nem nagyon volt idő mazsolázni a CSDB rilízek között. Persze az is igaz, hogy így nyár végén nem volt túl nagy pezsgés. Laza uborkaszezon, közben a demoscene aktivitás őrlángon.

 

star_trek.png

 

Mondhatnánk, hogy az egyetlen üde scenefolt a Star Trek - The Lost Episode című Software of Sweden fake-demoja, de ez csak féligazság. A Demodays 2012-n azért volt még pár érdemes alkotás, az Atlantis onefiler minimum aranyosabb, sőt, a Crypt csapat Wir Sind Da oldskool dentrója szerintem egy fokkal jobb is volt, ennek ellenére utolsó lett. Kinek a pap, kinek a pap(w)lan (pffff).

 

wir_sind_da_2.png

 

Akad egy aprócska partyscroller is, a Dual Crew Pop! intrója, mivel egyesek úgy érezték, a Sundown partyn is kell hozni valamit, csak ez így elég kevés. Mondjuk a grafika legalább jó. Szép színes, szeretem.

 

dualcrew.png

 

Ellenben kaptunk két jó kis lemezmagazint. A Triad-Oxyron megszokottan minőségi belcsínnel érkező Attitude-jének a 13. számát, melyben Hermit/Samar/Singular földink introzakját is hallhatjuk. Érdekesség, hogy a lapban kapott helyet a Nordic Scene Review, amely egy időben igen felkapott, aktuális demoscene témákat és alkotásokat elemző skandináv lemezújság volt.

 

attitude.gif

 

A másik mag egy induló, angol nyelvű, de döntően német kísérlet Above and Beyond néven. Az új magazin a Driven elhalása óta az első minőségi újságíráskezdemény egyfájlos vonalon. A menüben linkeket kapunk a tartalomra, ami persze egy slukkra is végiglapozható, igény szerint. Kellemes olvasmány, és találhatunk egy fura véleményt is az írások között a pornó demoscenre gyakorolt hatásáról.

 

above_and_beyond.gif

 

Játékok terén ismét és megszokottan: el lettünk kényeztetve. Az egy dolog, hogy folyamatosan frissítik a régi játékokkal a CSDB-t, illetve a régi játékok újratört-feltrénelt változatával, illetve egy-két olyan "kinccsel" ami nyilvánvalóan hálátlanul avagy éppen jótékonyan homályba veszett.

Utóbbikra példa az Interdictor Pilot, ami egy Star Wars szimulátor külön doksiban az irányítással, vagy említhetném itt a Chicken Maze-t is, esetleg az Army Move USA-t. Csak retro függőknek!

 

army_moves_usa.png

 

A jobb previewkból is kaphattunk egy-egy javított verziót. Laxity-ék kicsit megpingelték a Pinball Dreams projektet, nemkülönben a Knight 'n' Grail 2-t, és a PushOvert is. A remény hal meg utoljára.

 

pinball_dreams.gif

 

 

 

A végére hagytam aztán Hermit kiváló zeneszerkesztőjét a SID_Wizard-ot, aminek bugfixált változata a kísérletező kedvű zenészek rendelkezésére áll immáron. Egyelőre álljon itt a letöltési link, és egy nagy köszönet, a későbbiekben pedig még visszatérünk a programra egy egész poszt erejéig.

 

sid_wizard.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr784778160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása