Szippantás mélyről

2012.09.03. 20:06

...azaz az I love Cement story... (negyedik epizód)

 

ilc.png

 
Sokszor és sok helyen hangoztattuk már, hogy az ILC story, ami egy vérbeli kis textdemo a Cement Crew-tól a 80-as évek végéről sokat tett azért, hogy belépjünk a C64 scene-re, és úgy egyáltalán érdekeljen minket ez a furcsa, de izgalmas világ.

 

fbi.jpg

 

Mire oda értünk, tudtuk már, hogy miről van szó, mert olvastuk a sztorikat. Újraolvasva a történeteket mintha velünk esett volna meg. Suta kis kalandok, poénosnak tűnő, valójában kamaszos izgalmak.

A story-demo a mi korszakrajzunk. Győződjetek meg róla magatok!

ILC Story '89 (part 2)

Program Ötlet : by Zozo of ILC
Codolás       : by Zozo of ILC
Zene rippelés : by Zozo of ILC + Maci
Cement logo   : by Vertex of Reds
Big scroll    : by Zozo of ILC
Rasterbar     : by Zozo of ILC
Szöveg        : by Zozo of ILC + Maci
Compactorozás : by Zozo of ILC
Jean szopó    : by Zozo of ILC
Amiga V1.3    : by Megastyle
Sprite mozgás : by Zozo of ILC
Credits idea  : by Kaktus & Mahoney               

Na akkor kezdjük a storyt!

Ott hagytuk abba a part 1-ben, hogy vettem floppyt. Augusztus elején megvettem a második deckemet (Aiwa AD-R460). Cool  deck! Majd megcsináltam az első pesti  contactunkat, Zoolook volt a szerencsés fickó. Zoolook válaszlevelének slogenje  "I have the key to open your gate !" Na nehogy valaki is azt higgye, hogy ezt 1 év után is fejből tudom, csak elővettem a leveleit. Ez volt 88. 08. 09.-én. Az első greetings-et a Street Fighterben kaptuk Zoolooktól.

Augusztus 20-án kaptuk meg a H.I.C. megademoját. Csak lestünk és lestünk. (Örül a lelked mi Johnny?) A ZLK meg csak a Bros mixemnek lesett! Írta is rá ,hogy coool! Pontosan így 3 o-val. Még ebben a hónapban kontaktoltam TGS-t (The Galactic Stranger). Az első levelében még aránylag olvashatóan írt a fiú, de manapság az írása tart az x=0 egyenletű egyenes felé. Írja, hogy a demoi közül csak a "primitíveket" láttuk, de nézzük meg a Cassiopeiát. Na, meg is néztük és találtunk a lekompaktorozott demojában egy work disk directoryt!!!!  Ejnye, ejnye TGS!

Más most beszéljünk illetve írjunk egy  kicsit a biggest,the 4ever, the Hungary #1, the világ csodája crewról. FBI FBI FBI! Na, Waxie ennyi textet kaptatok több szó rólatok itt már nem igen lesz! Most komolyan vissza a lényeghez. Érdekes hogy  ZLK az első leveleit még így írta alá: ZLK of FBI CREW, majd később ZLK of FBI  crew and HBTeam majd ZLK of FBI, HBT, RCS2100 aztán hirtelen ilyen utóiratok a levélhez, hogy "Fuck off FBI" hö ??

Kiderült hogy fakasztották Zoolookot! Figyelitek «fuck ass« most látom én is. Mivel a Wax kijelentette contact FBI the boss Mr Wax. Erre Zoolook válaszlépésként létrehozta a REDS-t (VTX,ZLK,TOM). De tényleg a Wax mindenkit be akart lépetni még az ADT-t is!!! Ez röhej! Szegény Genius nem is tudja hová lépett. Elárulom: a szarba léptél !! (^csak vicc)

Szeptemberben megkezdődött a suli ekkor kontaktoltuk John of HIC-et. Válaszolt is, de gondolom igen szeptemberi hangulata volt, így írta hogy nem tud levelezni sűrűn, mivel heti 6 óra fizika meg matek "szekérozza". Tényleg Johnny fölvettek? Mert minket igen, bár mi csak egy sima 80 pontos helyre mentünk. Röhögtünk is év közben, hogy 40 helyből 3 le van foglalva 2 nekünk + 1 neked!!

A TGS a röhejes leveleimre reagálva már a második levelében az oroszházimat kérte csak egy volt a baj, én oroszlecót még az életemben magomtól nem írtam csak mindig másoltam. Manapság pedig már a nyelvtan füzeteit küldözgeti. Hát fiúk! Rajta, mindenki mindenkinek küldje a legújabb stuffok mellett a nyelvtan füzetét is!! Ebben a levelében TGS így ömleng:

Úgy néz ki,hogy az FBI fölvette velem a kapcsolatot! Örült a fiú nagyon! November hetedike ünnepére megalapítottuk az IDLERS COMPANY-t. Tagfelvétel jelenleg szünetel! Szeptembertől 14-16 óráig a kapuvári Lengyelpiacon!! November végén küldtünk a csomagot az FBI-nak. A Waxie express válaszolt. Hogy kell nekik minden magyar anyag, csak legyen mivel ők ... de hát ezt mindenki látja!! (^csak vicc)

December elején kaptunk egy ilyen levelet:
"Nagy buli lesz. Come on boy and take a little trip to the BIT-LET ChristParty at 9.-10. dec.!"

Mentünk is ! Egy kis rövid történeti áttekintés erről. Indulás Sopronból 6.20-kor Maci Kapuváron száll fel 6.55-kor. Egyből kezdődik a röhögés! A vonaton 50 éves férfiak ülnek gumicsizmában. Mi meg dumálunk az FBI-ról meg a Tomi bénázásairól Amigán, hogy zuhan az F-18-as géppel dugóban és az utolsó pillanatban felhúzza a gépet és a kerekei nyekkenek az aszfalton és száll ismét tovább. Szegény emberek meg a vonaton még azt is gondolhatták, hogy az imperialista nagyhatalmak ügynökei lehetünk. Lestek is ránk villogó szemekkel! 9.30 körül megérkezünk Pestre. Irány villamossal a BME. Odaérünk, lefizetjük a kidobófiúkat. És végre ott vagyunk. Első problémánk hogy Zoolookot még nem láttuk így nem tudjuk kit kell keresni. Körülmegyünk, de sehol sem találtunk Cementet  köszöntő transzparenseket. Ekkor figyeltünk fel a hangosbemondóra. Csupa hülye csere és eladok reklám ment rajta. Oda megyünk megtudjuk, hogy csak 10 Forint. Ennyit meg ér nekünk! Megírjuk a szöveget kb. ilyen szöveggel: Zoolook gyere ! Zoolook gyere ! Az I Love Cement Crew vár azonnal gyere! Jött is a fiú! Mi meg csak álltunk fenn a hirdetés felvételnél. Ezután gyors ismerkedések. Oda adom neki a legújabb Funky kazettáját. Elmegy megpróbálja berakatni, hogy mindenki azt hallgathassa az ott menő szar zene helyett, de végül nem sikerül neki. Ekkor mondtuk el neki milyen nehezen találtuk meg. Körbementünk, nézegettünk és láttuk hogy High Voltage Amiga Sector!! Hát megkérdeztük az ott levő srácot, hogy nem-e tudja hol van Zoolook? A válasza simán ilyen tuskó volt "Ki az? Egy kalóz?" Mondtuk is neki, hogy köszi!

Ja, most jut eszembe, hogy örültek ott nekünk a Waxiék. Mondták hogy az I Love Cement Crew van itt, fiúk! Jött a Wax, hogy de jó, meg hogy csak super magyar dolgokat küldjünk, meg hogy neki egymillió kontaktja van. Aztán pár óra múlva ezek sejtosztódással 60 millióvá váltak! Visszatérve HV-re. Az ADT and IDLERS partyn aztán kiderült, hogy nem is ő volt az.

Aztán a partyn mászkáltunk össze-vissza. Dumálunk Martinnal és valahogy a nyelvekre terelődik a szó. Mondja Maci neki, hogy ő perfect tudja az angolt, németet, franciát, egy kicsit oroszul és olaszul  is beszél. Mindezt tiszta fapofával mondja. A Martin ezt úgy megette, hogy a végén csak hüledezett mikor mondtuk, hogy az egész csak szívó volt. Jut eszembe a partyn Martin mindenkinek ingyen és bérmentve lyukasztgatta a fülét egy gyári lemezlyukasztóval. Szerintem Martin volt a party legfaszább kölke! A fiúnak egy 25éves bőrtáskában voltak a cuccai és erre egy U.S. kocsi valódi rendszámtáblája volt fölrakva. És amikor magának minden stuffot átmásolt de más még semmit sem  másolt, ő neki állt játszani!!! Pedig a  Waxék csak 1 helyet béreltek a partyn, ő meg ott neki áll játszani!!

Jeannak is volt egy cool beszólása: "Ezeket a forró anyagokat a legújabb Malaysiai contactom küldte!" Mindenki röhögött. Ja, meg jött egy 11 éves kissrác és kérni akart programokat, de neki legalább csak 2 hetes lehetett. Zoolookék megsimán elküldték a csarnok másik végébe, hogy ott majd adnak!! A fiú meg ment is. Ott volt John of H.I.C. is de hamar hazament, mivel Martin a játszadozásaival kiakasztotta. Szegény Waxiet meg kétszer is meg akarták verni. Először jött egy bunkó nagy srác és kérdezi, hogy Te vagy a Mr. Wax? Erre Waxie nagy örömmel igent mond, a srác meg neki esik, hogy 'hogymerteellopni' a zenéjét a rippboxába!! Waxi meg azzal védekezett, de hát azt a H.I.C munka lemezén találtuk és nem loptuk. Ő adta oda, hogy használjuk egészséggel!! A másik verekedős srác meg olyan bunkó  volt, mondta a Wax, hogy disk monival akart másolni és elrontotta a lemezt és erre a Waxot akarta megverni mivel FBI stuff volt a lemezen.

Ott volt Dark Style is. Ő mondta, hogy a Wax egy pék tanuló, aki nagyon szereti a forró háztartási kekszet. Egyébként ott a partyn alakulgatott a Quality.

Délfelé aztán szépen elbúcsúztunk mindenkitől és a Reds-szel elmentünk a főhadiszállásukra. Itt ZLK megkínált valami finom keserű csokival. Ameddig VTX elment a floppyjáért addig mi a ZLK féle backupmásolóval nekiálltunk másolni a legfrissebb stuffokat. Úgy kb. az ötödik lemeznél kiderült, hogy nem jó a másoló!! Végre megjött Örkény és két floppyval már gyorsabban ment. Estére végeztünk is! Lassan indult a vonatunk, így elindultunk haza. A vonaton úgy lefoglaltunk egy fülkét ketten, hogy senki sem mert beülni. Visszafelé végig röhögtünk a vonaton! Az egész nap cooool volt. Idén decemberben újra ott leszünk!!

A szilvesztert a Kiss M.-nél töltöttük magunkba. Tök jó kaják voltak. A technikai adatokról részletesebben a Situation Reportban olvashattok!! Az egész copyparty sztoryt leírtam TGS-nek akire az olvasás alatt az anyja legalább ötször rászólt. És amikor a forró  kekszes részhez ért annyira röhögött, hogy az anyja már a náluk levő vendégre való tekinttel parancsolt csendet. A válaszlevelében pedig leírta a saját szilveszterét. Hát az se volt egy semmi, pedig rohadt nehezen lehetett olvasni. Ekkor egyeztünk meg abban, hogy cooperation demot ír az ILC a TGS-sel, ez volt úgy februárban. Azóta kész kb. 13 rész, de az állat TGS 2 hónapra Balcsira ment júliusban, így ez a proggy előbb kint lesz, mint a Future Megademo. Egyébként elkezdtük írni a Future Megademo II-t is. Ebbe már a Geniuson, TGS-en, Cyndin, Macin és Deyen kívül más is írhat, akár még te is Waxie, de nehogy ez legyen a szövegben: "Sorry for this shit demo, but I haven't got time!"

Ezzel ennek a szövegnek vége van, ha tovább akarod olvasni, akkor nyomd meg a fire button-t várd ki, amíg a Tehernapló közli a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr644743107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása