Heti CSDB vizit (CW32)

2012.08.06. 10:38

A blog indulása óta körülbelül egy tucat release jelent meg a CSDB-n Ez egyébként viszonylag átlagos szám. Lássunk hát némi demo bontást, mit érdemes húzni?!


A hétvégén ugye Assembly party volt Helsinkiben. A finn megaparty oldskool demok tekintetében főként az X party évében nem szokott kiemelkedő verseny lenni, és ez most sem volt másképpen. Az alább bemutatott két C64 alkotáson kívül egy meggyőző Atari ST demo: a Protein, és egy Amiga OCS/ECS (original/enchanced chipset) mű versenyzett. Igazából a PWP rendkívül progresszív, zaklatott, és sokszor direkt zajos Conservative Megademo-ja lemosta a többi, jobb sorsa érdemes indulót úgy, hogy szerintem a negyedik helyre befutó Recharger is jobb alkotás nála. De hát láttunk már ilyent korábban.

A négy induló a következő táblázatból kimazsolázható, viszont az Amiga és az Atari alkotások megtekintéséhez most nem nyújtanék segítséget, legyen az házi feladat. ;)

 

 

A Conservative Megademo-ról elsőre az jutott eszembe, hogy: elvetemült. Próbálnak átpréselni valami üzenetet az alkotásban, de ez a négyes scrollok, a pergős, kellően zilált menet miatt csak szófoszlányokra korlátozódik, meg persze a hangulatra.

conservative_megademo_2.png

Esetleg ha többször nekiugrik az ember. A zene amúgy nagyon jó, és az alapkoncepció sem rossz. Viszont, nem vagyok benne biztos, hogy jobb, mint a többi induló.

conservative_megademo_1.png

 

A Recharger már más kategória. Sajnos csak átlagos partokkal bír, de ez mellett persze teljesen vállalható alkotás az Upstars műhelyből. Számos karakteres plazma, zselébár után az endpartban villódzó vektoreffekteket, és credits-upscrollert láthatunk egy konvertált, majd feljavított kép fölött. Talán az oldskool VIC trükkök, amik kicsit kiemelkedőbbek.

recharger_2.png

A zenék amúgy passzolnak a demohóz, de nem illeszkednek hozzá. Sajnos a töltőpart kicsit szétzilálja, és talán tovább is vannak kint az effektek a szükségesnél.

recharger_1.png

 

Szerző: CargoSGR

1 komment

Címkék: demo assembly PWP

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr854697821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EE 20 D0 90 FB 2012.08.07. 18:01:30

Jelentkezem Apa! "Aggyá RAMot!"
süti beállítások módosítása