Egysoros labirintusgenerátor

2015.01.15. 22:40

 

10printchr.png

 

Természetesen C64-re. Valóban egy sor. Frappáns, művészi, sokkolóan egyszerű és egyszerűen sokkoló. Bárki kipróbálhatja egy VICE emulátorral és az alábbi sor begépelésével:

10 PRINT CHR$ (205.5+RND(1));:GOTO 10

Nyilvánvalóan alig van dolog, amivel jobban lehetne csajozni, mint hogy a legszebb álmodból felkeltve is fejből tudsz írni egy egysoros labirintusgenerátort C64-re, szóval mindenképpen javallott a bemagolása, ha eddig kimaradt volna.

 

 

Ha pedig jobban érdekel a téma, akkor szerencsére lehetőséged van arra, hogy egy ingyenes, 324 oldalas könyvet forgass a témáról, erre-erre, kérem! >>>

 

Maniac Mansion újratöltve

2015.01.15. 22:00

A 80-as évek egyik abszolút sikerjátéka volt a fanyar humorú, különleges hangzásvilágú és abszolút formabontó, mondhatni az első igazán sikeres point & click grafikus kaland, mely a 90-es években egy sor, mára klasszikussá vált kalandjátéknak lett az ihletője.

 

maniacreloaded.gif

 

A minap egy aranyos kis beharangozó született a játékhoz, kicsit megkésve bár, hiszen lassan a harmadik X-be lép a játék, de jobb későn mint soha. Nagyon ötletes módon a játék motorját és tartalmi elemeit használták fel, hogy kedvcsinálót rittyentsenek a klasszikusnak.

http://csdb.dk/release/?id=136006

A megjelent demo felvetett egy érdekes ötletet, vajon lehetne-e egy (még ha akár) kevésbé komplex, kevésbé vicces, de mindenképpen új kalanddal megjelenni úgy, hogy a már rendelkezésre álló grafikát és motort használja az ember? A lényeg, hogy a szereplők és a helyszín változatlan legyen. A többi már csak a kalandíró fantáziáján múlik. A jelek szerint abszolút járható út lenne, hiszen a menüben választható hands-on mód tulajdonképpen előrevetíti a lehetőséget.

Mondjuk a Zak McKracken II remake-ekhez hasonlóan csak kevesebb munkával? :)

 

zakremake.jpg

 

Mikor és ki adja ki az első igazi C64-es Maniac Mansion folytatást? Mit gondoltok, hirdessünk rá versenyt? :)

C64 laser show

2015.01.12. 19:07

Az év második teljes hete már feledtetheti a szilveszteri bulit. Ez nem csökkenti azt az élményt, amit egy C64 által vezérelt lézersó nyújt Jeroen Tel "Alternative Fuel" zenéjére. Maga a program elérhető itt, illetve a project honlapján keresztül azoknak, akik saját rendezvényen szeretnék felhasználni.

süti beállítások módosítása