Meg kell nyerned a játékot

2012.12.30. 01:54

Órákat vettek el az életemből. Tiltakoznék, de csak magamnak köszönhetem. Jócskán elmúlt éjfél, és még ha önkéntelenül is, de befejeztem a You have to win the game nyüstölését, mivel 83% teljesítése után csúnyán elcsúsztam, és tévútra futottam a játékban.

 

never.png

 

Ilyen évek óta nem történt velem. Beszippantott a játékélmény, a tökéletes irányíthatóság, és persze a kaland. Egyszerű, könnyen érthető játékként indul, és olyan gyengéden vezet be a világa működésébe, és a feladatba, hogy észre sem veszed, mikor kapott el a gépszíj. Fokozatosan, macskaléptekkel nehezedik. Egy-egy ügyességi feladvány már-már sokkol, de ha megoldod a kihívást, akkor jönnek az új, ismeretlen termek. Ez pedig hajt előre. Lent ha nem is pörög, de lassan nő a százalékod. Nem hagyhatod abba, nem tudod.

Közben kapod az újabb extra képességeket, dupla ugrást, falmászást, de még mindig a 4 joy iránnyal trükközve kell előrehaladnod. A pályák rém furfangosak. Eszedbe jut, hogy pár képernyővel odébb most már be tudod gyűjteni a kis zsákot, ami eddig magasan volt. Elindulsz hát vissza. Persze mindenütt trükkös labirintusok, és csapdák várnak. Aprócska segítséged a kis csengettyűk csupán, amik mérföldkőként működnek, és pár elejtett felirat a háttérben. Élet az nincs, több száz is kevés lenne. Hullik az ember, mint az őszi falevél.

 

3eft.png

 

Az addiktív játékok csúcsa a minap megjelent újabb konvertált csoda. A CGA színekkel dolgozó PC játék nem hiába lett átemelve, igencsak hatásos billentyűzetpusztító, de a C64 változat is megéri a pénzét. Jó-jó, le lehet tölteni ingyen, de komolyan, pénzt is megér az ilyen játékélmény.

 

veg.png

 

Gyakorlatilag fájnak az ujjaim. Ráadásul sokórás szenvedés után a játék kíméletlenül megszívatott, mint azt a mellékelt ábra is mutatja. Innen már nincs visszaút. Érdekes, de egyáltalán nem húztam fel magam.

Majd legközelebb, mert hát nincs más lehetőség, MEG KELL NYEREM A JÁTÉKOT!

Boldog Commodore Karácsonyt

2012.12.24. 20:39

Minden kedves olvasónknak szeretnénk igazán boldog, meghitt, békés Karácsonyt kívánni!
 

Nekünk (HVSC ötven)nyolc

2012.12.22. 20:48

Már hagyomány, hogy a napfordulók környékén (legyen az téli vagy nyári) érkezik az aktuális HVSC frissítés. Így volt ez most is. Elképesztő, de ez már az 58. kiegészítés  (igazság szerint csak az utóbbi pár évben tartják magukat az évi kettő update-hez). Nézzük a száraz tényeket:
-906 db új SID.
-185 db javítás.
Ezzel összesen 43116 SID file található a gyűjteményben. Ez nem ennyi zenét jelent, mert egy file több zak-ot is tartalmazhat!

 

hvsclogo.jpg
 
A tényleg új (az elmúlt fél évben készült) SID-ekből az 'X' termése adja a frissítés zömét, azt hiszem ezen nem csodálkozunk. A "hazai felhozatalt" NecroPolo-nak, Hermit-nek, da Blondie-nak és nem utolsó sorban Eclipse-nek köszönhetjük. (Ez mind csak mellébeszélés! Az "egyetlen érdekessége" ennek az update-nek, hogy a Tehernapló is "belkerült" a gyűjteménybe!  Pontosabban; a Tehernapló note-ban szereplő DOS zene.)


A 42. frissítéstől kezdve SID-del kapcsolatos híreket is találhatunk a "közlemény" file-ban. A mostaniban az első hír Hermit SID-Wizardja! Jó ezt látni! 

Ha pedig már a SID-Wizardnál tartunk, akkor dobpergés közepette had jelentsük be, hogy elkészült a program kézikönyvének teljes értékű magyar fordítása. Töltsétek, használjátok, ha pedig tehetitek: linkeljétek.

Érdemes lesz kicsit elmélyülni a tracker használatában, mert jövőre nagy bejelentésre készülünk, amiben a zeneszerkesztő kitüntetett szerephez jut.

 

sw_manual12.jpgSID-Wizard-1.2-KeziKonyv.pdf

 
Mint korábban írtam, ilyenkor frissül a SID Known is, és tényleg...

A következő HVSC update fél év múlva, a nyáron várható. Addig csak megleszünk 43116 darab SID-del...

süti beállítások módosítása