Különféle filmtörténetek íróit is megihlette a Commodore 64 és 128 gépek népszerűsége. Egy oldal összegyűjtötte, melyekben szerepel a C64, az új C64C változat vagy akár a C128. Több, szinte ismeretlen film és sorozat közt ismertek is vannak. Az Airwolf központjában C64-el irányították a dolgokat, de MacGyver is használta céljának elérésére.

Az oldal minden régi számítógéphez tartalmaz ilyen összesítést. Sőt, RSS feed-et is biztosít, hogy a mai napig aktív frissítésekről se maradjon le senki sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr657134449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caiwan 2015.02.06. 21:59:42

Én bedobnám ezt, amivel érdemes foglalkoznotok: www.youtube.com/watch?v=6ulVvauZwQU

Egy csomó részt meg lehet már találni.

Hunter Thompson 2015.02.18. 21:13:40

Valamelyik ősi Knight Riderben C64-gyel (esetleg VIC20-szal) hákolta meg KITT-et egy kiscsákó és távirányította :) Ezt az oldalon sem találtam.

László Böszörményi (GCS) 2015.02.18. 22:30:25

@Hunter Thompson: Tudsz közelebbit, pl melyik évad, mi a történet? Elvileg a második évad kilencedik részére célzol. "Egy túlélő lélek" (angol: Soul Survivor) címmel. Ma már nem, de ha lesz időm megnézem ismét azt a részt és írok.

László Böszörményi (GCS) 2015.02.19. 07:33:05

@Hunter Thompson: Újranéztem az adott részt és nagyon leegyszerűsítetted a történetet. Randy-t, aki egy 17 éves srác, Adrianne (akit az ekkor még csinos, fiatal Nő, Ann Turkel alakít - ma már közel hetven éves!) nagyban befolyásolja, szerezzék meg az autót. Először Randy kapcsolódni tud KITT rendszeréhez és apró dolgokat meg tud csinálni, pl felnyitni a motorháztetőt, amit KITT visszazár. Vezérlő számítógéphez nem jut hozzá, állandó blokkolást kap. Amit el tud érni, hogy KITT bemutatkozik és közli a sorozatszámát (ami a AD227529).
KITT "lelkét", a számítógépet így inkább kiszerelik és eldobják. Még így is pár napba telik amíg a srác irányítani tudja a kocsit magát. Számítógépe egyszer sem látszik, csak a billentyűzet és a joystick. Utóbbi az Atari 2600 gyári joystick-ja. Billentyűzet szinte fehér, felső sorban vannak az 'F' billentyűk. Jobb harmadban a kurzorgombok, míg szélen a numpad. Kikockáztam, vékony és tényleg csak a billentyűzet és sajnos nem ismerem fel a rajta lévő mintát (levonót?), milyen típusról van/lehet szó.
Előzőekből adódóan biztos hogy nem Commodore gépet használ.

Hunter Thompson 2015.03.01. 22:18:52

@László Böszörményi (GCS):

Ennyire telt huszonx év emlékeiből :) Valamikor elkezdtem újranézni, de valahogy miután inkább "hú de öreg vagyok" meg "régen minden jobb vót" élményt adott, inkább abbahagytam.
süti beállítások módosítása