Pár napja Lassan egy hete, hogy lezajlott az év (vagy inkább az elmúlt kettő év) legfontosabb C64-es eseménye az X'2012 (party). Tény; a legrangosabb democompokat az 'X' partykon rendezik, itt nyerni a legnagyobb dicsőség. Az idei rendezvény előtt is óriási volt a várakozás, mert ha valahol "megszülethet" a "trónkövetelő" az az 'X'. A mostani esemény előtt nem jöttek a hírek, nem voltak pletykák (inkább csak dezinformálás). Találgatások  azért voltak. (Igaz az "Edge of Disgrace" előtt is csak azt lehetett tudni, hogy HCL már évek óta dolgozik egy "nagy dobáson", de azt nem, melyik compo-ra nevezi be.)
 dinos.png
De most térjünk rá az idei felhozatalra. Két részre oszthatnám az indulókat (ez szinte minden nagyobb democompora igaz) az egyik fele a jó eredményért száll versenybe, míg a másik fele a "nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos" elvet követi (ha nem így van, akkor vagy nincs önkritikájuk, esetleg feltűnési viszketegségük van).

toptn.png

Ha az első csoport (kb. az első 10 helyezett) produkcióinak az átlagát veszem, talán soha nem volt ilyen színvonalas democompo a C64 történetében. Arra se nagyon emlékszem, hogy egy verseny, 5(!) nevezettje is bekerül a CSDb Top 10 demo-ja közé (lehet, hogy időközben ez már nem igaz). A második csoportban - rendre - valami egy file-os szörnyűséget találunk. (Itt a hangsúly a szörnyűségen van, nem az egy file-oson!!!) Azt hiszem a compo-n kivül kiadott művek, a második csoportot gyarapították volna... (És itt most nem a BlueREU 3D-re  (by Crest) gondolok...)
 
Persze most is voltak furcsa eredmények. A zene és a grafika versenyek végeredményére most nem térnék ki, de azok is megérnének pár sort... A demo kategóriában nagyon feltűnő a Biba 3 alulértékelése. (Persze volt itt már furcsább eredmény is, - még 2004-ben - amikor a Demode "csak" második lett egy Focus-os izével szemben.)

 biba3b.png

 

Vannak akik szerint a különös eredmények annak köszönhetők, hogy a közönség nem volt az ítélőképessége teljes birtokában, ami a fogyasztott szerek hatásának tulajdonítható. Egyelőre úgy tűnik (a többség véleménye szerint) a Coma Light 13 a legjobb C64 demo. Azért én még várnék. (Láttam én már karón varjút kukásmellényt!)

 

demode.png
Itt a teljes sorrend:

         Demo                                               pontátlag(?)

Még valamit "köszönhetünk" az idei 'X' party-nak; a kábelből (ami belógott a képbe) közben mém lett. Figyeljétek csak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr694887494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.