Live at Function 2012

2012.09.29. 18:48

A Function party a magyar demoscene mekkája. A péntek este egész kellemesre sikeredett. A menetrendszerű italozást, és baráti csevejt néhol nehezítette egy-két alkohol fronton előremenekülő kolléga, meg hullottak a "kibaszott zellerek" is, és szétcsaptak pár fejet, de alapvetően mindenki elégedett lehetett.

 

Amn_es_Leon.jpg

 

Kellően optimista embereknek visszahúzhatta az offsetjét a Indie Game dokumentumfilm. Úgy kell nekik, minek néznek ilyesmit, szerencsére jómagamat nem hangoltam vele, így el lehetett sörözgetni hajnalig.

A Game Development compo péntek este lett megrendezve. Kicsit korai is volt a népeknek, akik nem voltak ilyen korai kezdéshez szocializálódva, így sokan lemaradtak beadott játékokról. Volt egy-két egész ötletes darab, és akadt egy Atari 2600-ra fejlesztett kis játék. Nálam mindenképpen dobogós az a játék, amiben az előző életekben elhullott tetemek segítségével lehetett csak továbbevickélni bizonyos pályarészeken.

A szombati nap aztán meglepően korán indult. Miután a hozott, főként egyéni rilízeket feltöltöttük a megfelelő helyre, nekiestünk egy kis wild-ot hegeszteni, csak úgy "just 4 us". Nagyon meg voltunk elégedve, de az enyészeté kellett váljon.

A fotó compón igazán minőségi alkotások versenyeznek. Volt köztük komoly, vicces, és beállított kép is. Az erős mezőnyből a verseny vége után tippelni sem tudtam volna, hogy melyik-hol végezhet.


Ezután megtekinthettük Stack J. Chameleon kártyáját, ami nagyon ígéretes fejlesztés. Tagadhatatlanul emulátor, de amolyan Xenomorph fajta. Sebaj. El is döntöttem, hogy témázgatunk még itt róla a blogon.

 

IMG_20120929_121252.jpg

 A játékfejlesztők előadásai szép sorjában lementek. Mind a grafikai vonal, mind a kóder közösség ki lett szolgálva. Addig mi mentünk sört tölteni kiszáradt torkunkba.

A zenekompó az olyan versenyszám, amit sokan szívesen végigülnek, és talán még többen nem. Amíg egy-egy vizuális sokkhatáson az ember hamar túl tudja tenni magát, addig egy rossz zene képes akár 3 percig sakkban tartani a szenvedőt. Szerencsére a mérleg nyelve a jobb muzsikák felé billent idén.

A grafikai versenyek nagyon tetszettek. Leon és AMN munkái ott figyelnek a többi handdraw munka mellett. Meglátjuk meddig lehet felkúszni a listában ezekkel az oldskool munkákkal. Szurkolok nekik.

Az este fénypontja számunka nem vitás a SIDrip Alliance lesz nem más. Aki csak tud, nézzen live-ot:

http://www.ustream.tv/channel/scenesat

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr64809535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása