Utolsó kommentek:

.DnP. 2017.10.28. 15:48:02

Lassan egy éve síri csend... lesz itt még valami? :)

Bejegyzés: X-2016 party beszámoló by Ziona

winhate 2017.01.14. 17:07:23

Egyszer jó lenne kijutni :o

Bejegyzés: X-2016 party beszámoló by Ziona

82fb56b7ad8beb27 2016.11.30. 07:16:52

sziasztok,

pár napja egyik - addig ismeretlen - kollegámmal a konyhában beszélgetve eljutottunk a rakott krumplitól a nevezetes gömbös partig és eddig az interjúig.

öröm volt olvasni ezt a szép kerek történetet.

volt még egy dobásom, amire különösen büszke vagyok: sikerült három (!) csatornás, 8 bites (!) digitalizált zenét csinálni a 64-esen! mindhárom csatornán működött az ADSR burkológörbe is (fade-in, fade-out). valamelyik partyn néhány embernek meg is mutattam, de akkora volt a hangzavar, hogy a fülüket a hangszóróhoz kellett szorítaniuk, hogy halljanak valamit. nagyon pontos ütemezést igényelt. úgy emlékszem 2 rasztersor volt egy minta, és a képernyőt is le kellett teljesen kapcsolni. akkoriban hiány volt hangmintából (pláne 8 bitesből), ezért írtam egy basic programot, ami különféle akkordokat gyártott egyszerű hullámformákkal.
remélem azóta más is felfedezte ugyanezt. sajnos mi sosem adtuk ki.

a gömbös partnak az volt a trükkje, hogy mindig csak a megváltozott pixeleket rajzolta át (ebből jóval kevesebb volt) és persze a memóriában ott sorakozott a tonnányi generált LDA-XOR-STA, LDA-XOR, STA-LDA-XOR-STA, ... kód.

grabowsky

Bejegyzés: Lavor a felyetekre - I. rész

László Böszörményi (GCS) 2016.11.27. 17:29:00

@enpera: Örülök ha tetszik. Tartok attól, egyre kevesebben ismerik fel a Rob Hubbard vagy akár Jeroen Tel neveket.

Vagy akár 'hétköznapi' emberek is feledésbe merülhettek. Ha leírom hogy Patricia McPherson ma ünnepli 62-ik születésnapját akkor mennyien tudnák, hogy kiről van szó?

Bejegyzés: Rob Hubbard díszdoktori címe

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.11.17. 17:39:01

1. Végre új poszt
2. De még milyen! Köszönöm

Bejegyzés: Rob Hubbard díszdoktori címe

MMSZoli 2016.10.09. 01:55:09

Érdekes, hogy elsösorban metálosnak nevezném magamat(a melodik death metal semmiképp nem keresztműfaj), de a hobbim miatt (8bit programozás) valamiért be tudom ezt a zenét is fogadni. De a felsoroltak közül a japánok nem különösebben tetszettek. Az egyik tök gáz, a másik meg az ének alá nintendo effekteket kever be, de az nem chip music. A hétvégét Lengyelországban töltöttem mint külföldi Commodore-os meghívott előadó egy Spectrum/Atari rendezvényen, és az előadók többsége zenész volt, akik különbözö chip zenét szereznek. Nem elfogultságból mondom, de YERZMYEY (aki már több platformon adott ki lemezeket és koncertezett Japánban.,USA-ban) sokkal jobb zenéket csinál ezeknél a japóknál, és progrock, sötétebb hangvételü számai is vannak. Spectrumos körökben chip music legenda, hihetetlen dolgokat hozott ki az 1 bites beeper és a 3csatornás AY hanchipböl. 4 országból voltak látogatók hogy hallják az előadását, alig fértünk a terembe. Tube-n rákeresve vannak élő koncerjei és full albumai.sokkal befogadhatóbb és előremutatóbb, de szükséges a megértése: szándékosan ilyen karcos a hang, hogy hű legyen az eredeti géphez. Főképp mivel azt használja nem pedig zajokkal teletömött samplereket. Érdemes a Microsong vagy Retrobeat-be beletekerni. A Mission highly improbable kisérletezősebb, a Brutal and Aggressive pedig egyértelműen a metál éscdark wave zenék hatása, amiket ő is hallgat.

Bejegyzés: Chiptune műfaj nyolc úttörő zenésze

DnP 2016.06.11. 16:32:30

Imádom a chipzenét :) alig várom kijöjjön Matt Gray - Last Ninja 2 Reformation-je.

soundcloud.com/mattgrayc64/matt-gray-last-ninja-2-reformation-new-preview

Bejegyzés: Chiptune műfaj nyolc úttörő zenésze

László Böszörményi (GCS) 2016.05.21. 20:23:58

Sok cikk témám van, időm meg nem sok. MacGyver módon mondva: "minusz három".
Van igény további cikkekre?

Bejegyzés: Egy C64 zene, két SID-el

DnP 2016.05.21. 17:48:14

RIP Tehernapló :(

Bejegyzés: Egy C64 zene, két SID-el

AlexanderChromance 2016.01.03. 20:32:33

...még annyit tennék hozzá Gábriel védelmében, én is úgy érzem, hogy a második hullámban lépett be, ha egyáltalán érdemes a másodiknak nevezni, mert még szinte az első volt.. Pontosabban picit később, mint én, ...1-2 hónappal talán, de ettől még ugyanolyan alapítás közeli tag volt, 3. hullámra inkább JazzyD-t mondanám, mert ő már tényleg jóval később jött. Én voltaképp még az FBI-ba akartam belépni a Soldiersből. Emlékszem, mikor elsőre SKC-nál jöttünk össze, és a Sun 4 Fun-t nézegettük, és jöttek az új demo ötletek, de még csak elvi szinten volt, hogy az FBI leváltására már egy új csapat kellene. Beléptem, és rá 1-2 hétre, már Chromance is lett az FBI-ból.. ha jól dereng még Örkény ötlete nyert SKC-éval mixelve.. Ott betűjátékoztunk, mi hangzana legjobban. :) így lett Chromance.

Bejegyzés: A magyar infókorszak úttörői: Mr. Wax

AlexanderChromance 2016.01.03. 20:07:29

Sziasztok, ha már így "kedvesen", kéretlenül meg lettem szólítva:

"Clairvoyant: Jaaaa, tényleg, Alex of Chromance sucks!!!!"

:D

Aranyos, és megtisztelő, hogy engem ismernek, de én nem tudok hasonló élménnyről beszámolni. :)
Én csak annyit kérdeznék mi az a Faces és ki az Clairizé vagy mi?! :) Segítsetek már az akkori újoncok között kicsit eligazodni..
Szép napot mindenkinek.

Üdv, Alex

Bejegyzés: Szupercsapat a múltból - a Faces

AlexanderChromance 2016.01.03. 20:00:40

Na, ha már meg lettem szólítva gondoltam én is belekotyogok.. :)
Sziasztok,

1.) Veletek együtt, én sem ismerem fel a kedves idegent. :)
2.) Balázs, te tényleg őrizted a lépcsőt?! LOL... :DD
3.) Jól tudod Gábriel, igen Svájcban éltem, de most már visszatértem Németországba.
4:) Nézzétek el nekem, az akkori magyar kiscsapatok nevére még úgy ahogy emlékszem, de a tagjait már akkor sem nagyon ismertem, nemhogy így 23-25 év távlatából.

Alex...

Bejegyzés: A magyar infókorszak úttörői: Mr. Wax