SidRip koncertfelvétel

2015.05.21. 15:53

srninja.jpg
 
Aki esetleg lemaradt volna a hétvége geek koncertkuriózumáról, az virtuálisan bepótolhatja az alábbi playlist segítségével:
 
 
SidRip koncert QB Party, Sülysáp, 2015.05.16.

Nincs papír?

2015.05.16. 11:15

A scene, a digitális művészet nem csak pixeleket és prüttyögést termelt ki, plazmákkal és Mandelbrot halmazokkal tarkítva.

 

gotpaperslogo.jpg

A korai színen először a papírmagok domináltak, és szerencsére jó sok meg is maradt belőlük az utókornak (pl: az Illegal, vagy magyar példaként a Sledge Hammer, Post Office, melyekről már volt is szó itt a blogon).

A swap csomagokat jellemzően teletömték egyéb aprósággokkal, taggelt lemezmerevítőkkel, matricákkal, aláírásgyűjtő ívekkel. Idővel megjelentek az egyedi, saját díszítésű lemezborítók, eleinte csak montázsok, végül kifejlődött a disc cover art, ahol már nem kis művészeti értékű lemezborítók rajzolásával versenyezhettek a kézirajzot (is) kedvelő grafikusok.

A magazinok nagy népszerűségnek örvendő rovatai a toplisták voltak, amikre szavazni lehetett, sőt kellett, hiszen ez nélkül nem működött a dolog. Ehhez pedig szavlapokra, votesheetekre volt szükség. Tucatjával születtek hát ezek az alkotások is.

A partymeghívók lowcost, és kevésbé munkaerőigényes megoldása a fénymásolt meghívók voltak, amiket papírokon, vagy fecniken, flyereken spricceltek szét Európában.

A zürichi egyetem munkatársa, Gleb Albert a hasonló témájú dolgozata után most pajzsára tűzte ezen underground művészet alkotásainak katalogizálását, gyűjtését, amihez most segítséget vár. A kezdeményezéshez mi is igyekszünk bekapcsolódni, és akinek tudunk és igényli, szívesen segítünk az archiválásban, megőrzésben!

Szóval partybelépők, flyerek, szavlapok, coverek, merevítők és persze magazinok, hosszú és eredményes fennmaradást az utókornak. Lehet, hogy nálad van egy adott szavlap vagy cover utolsó példánya?! Keressetek minket! Segítsünk együtt!

Külön kösz Gargajnak a figyelemfelhívásért!

régi gépek és az elmúlás

2015.05.02. 20:21

Az élet egyik alapigazsága hogy az idő csak előre halad. Egyre idősödik az a korosztály amelyiknek első és (kis túlzással) egyetlen lehetséges számítógépe a Commodore gépek egyike volt. Az emberek felnőttek, családot alapítottak és a mindennapokban már modern, nagyteljesítményű gépeket használnak.
Ezért örülök annak, vannak olyan programozók, akik emulátor formájában elérhetővé teszik szinte bármilyen új számítógépen ezeket a régi gépeket. Legyen az a C64 , GameCube vagy annak utódja a Wii. Hab a tortán, ha ezek egyik vezető fejlesztője egy fiatal Nő. Sajnos az élet nem csak játék és mese, mert őket is utoléri az elmúlás. Ma egy hete vesztette életét a mindössze huszonhárom éves Rachel Bryk (a képen). Két éve volt aktív hozzájárulója a Dolphin Emulátornak. Emellett több egyéb projectben is nyomott hagyott. Isten nyugosztalja! Már most többeknek hiányzik.

Ahogy sejthető, a Commodore éra ismert alakjai közül is többen életüket vesztették. Egy külön oldal gyűjti össze ezen szomorú eseményeket rövid megemlékezéssel.

süti beállítások módosítása