Még egy játékos csemege, bizonyítva hogy nem csak a Demózás maradt meg C64-en. Egy újabb játék és (sajnos) annak törése látott napvilágot nemrégiben. Ez az Ultima IV - Quest of the Avatar, a képen fent az új megjelenés és alul a régi grafikai megvalósítás kapott helyet. Az eredeti és az új változat is letölthető D64 formátumban. Utóbbi mellett egy térkép is elérhető.
Aki még nem ismerné, egy (többek által a legjobb) C64-es RPG játékról van szó. Választható karakterrel való kalandozás a fő cél és nem a [bármi] nevű főgonoszt kell likvidálni. Elakadás esetén egy végigjátszás segítheti az utazót.

Időközben természetesen ennek a játéknak is voltak átiratai modern platformokon. Például egy éve IOS-re portolták. Aki mobilon szeretne vele játszani, azon is megteheti.

Még 1984-ben a Datasoft Inc kiadta a Bruce Lee játékot számos platformra. Viszonylagos egyszerűsége összetett játékmentetet takar. Ez lehet az oka, hogy sokaknak egyik kedvenc játéka lett. Bruno R. Marcos elkészítette a folytatást 2013-ban Windows és Linux platformra. Mivel az eredeti grafikai megjelenítést használja, többekben felmerült az igény hogy C64-re portolják. Ez nem volt olyan egyszerű, mint ahogy várták és kisebb egyszerűsítéseket el is kellett végezniük. De végre a napokban befejeződött az átírás és megjelent C64-re is a játék. D64 és D81 formátumban is letölthető a honlapjáról.
Két módban játszható. Egy könnyítettben, ahol kisebb melléugrásokat elnéz a program. Valamint természetesen az eredetiben, pontos ugrásokat megkövetelve.

Internet Fiesta

2015.03.23. 13:41

Egy kis vegyesfelvágott a veszprémi retro computer klubnapra. ;)

fiesta-_marc_15_01.jpg