Még egy játékos csemege, bizonyítva hogy nem csak a Demózás maradt meg C64-en. Egy újabb játék és (sajnos) annak törése látott napvilágot nemrégiben. Ez az Ultima IV - Quest of the Avatar, a képen fent az új megjelenés és alul a régi grafikai megvalósítás kapott helyet. Az eredeti és az új változat is letölthető D64 formátumban. Utóbbi mellett egy térkép is elérhető.
Aki még nem ismerné, egy (többek által a legjobb) C64-es RPG játékról van szó. Választható karakterrel való kalandozás a fő cél és nem a [bármi] nevű főgonoszt kell likvidálni. Elakadás esetén egy végigjátszás segítheti az utazót.

Időközben természetesen ennek a játéknak is voltak átiratai modern platformokon. Például egy éve IOS-re portolták. Aki mobilon szeretne vele játszani, azon is megteheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr327324146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

László Böszörményi (GCS) 2015.04.06. 17:38:13

@enpera: Ha megnézed a linkelt videót és elolvasod a leírást, akkor abból az látszik, mennie kell nem 1541-II eszközökkel is.

DocBulywood 2015.04.29. 22:10:22

Behalooook! Ez az FLI grafika nagyot tol az élvezeten!

De ki az, aki ennyire ráér ezzel foglalkozni? Vagy lehet, olyan profi, hogy napok alatt megcsinálja???

László Böszörményi (GCS) 2015.05.03. 20:37:18

@DocBulywood: Annyit tudok, nem állt meg a fejlesztése. Hibajavításokat folyamatosan kap. Legújabb változat: magervalp.github.io/2015/04/22/u4-remastered-v2.2.html (jelenleg a v2.2-es). Ami még tetszik, hogy a teljes forráskódja is letölthető: github.com/MagerValp/u4remastered
süti beállítások módosítása