The Last Ninja 2 buli

2014.12.31. 12:42

Itt az év utolsó napja és mindenki bulizással fogja tölteni ezt az estét. Álljon itt egy kis kedvcsináló.
Andreas Wallström (Morpheus /Flash Inc.), Eike Steffen (Romeo Knight /Red Sector Inc.), Reyn Ouwehand, Anders Larsson és Anton Johansson svéd srácok még 2008 környékén megalapították a "6581" nevű bandát. Commodore 64 zenéket dolgoztak fel, ezúttal a "The Last Ninja 2" egyik ismert zenéjét Matt Gray-től. A felvétel az egyik élő fellépésükről készült. Jó látni hogy a hosszú hajú rocker srácok is tombolnak rá.

Bemutatkozás szerkesztőként

2014.12.31. 12:20

Gábor (Cargo) felkért, jövőben rövid cikkekkel bővítsem a Tehernaplót.
Elsőként pár szóban magamról. Viszonylag korán, 1988-ban még általános iskolásként kaptam meg a Commodore 64-emet. Egyetlen játékkal, a méltán népszerű Wizard of Wor-al. Érdekelt az is, mi az a villogó kurzor és "38.911 bytes free". Szereztem egy BASIC-et tanító könyvet és nekikezdtem. Sikerélményeimen felbuzdulva, középiskolásként felvettem a kapcsolatot Bacsy-val aki akkor tapasztalt programozónak számított. Volt floppy-ja, FC3-a és használta is az assembly-t.
Hamar felzárkóztam, saját floppy, demo-k nézegetése és a végén egy AR7-el az assembly tanulása, saját programok készítése. Megalakult az IdeaL, bár kevés publikus munkával. Sokat leveleztem, SWAP-eltem GCS nick alatt hazai és külföldi scene tagokkal. Több nagyszerű embert megismertem közel és távol, mint Con (Generic), Warrior /Thunders vagy Lion.

Egész életemre rányomta bélyegét a C64, az azon megszerzett tudás és ezen beállítottság alapján választottam középiskolát, egyetemet, picit munkahelyet is. Ez a mai napig megmaradt, sokat foglalkozok még most is a géppel. Terv egy nagy demo készítése és az élet majd eldönti, sikerül-e megtenni.

süti beállítások módosítása