Demo of the year 2013

2013.03.03. 23:46

Húsz éve történt már, hogy az utolsó Demo of the year invitáció az útjára lett bocsájtva, és akkor néhány csapaton kívül (közöttük a magyar Lethargy csapattal) nem sikerült összehozni a művet.

doty1993.png

Számos olyan demo készült a "hőskorban", amikor több banda munkái lettek egy megademová összefűzve. Divatos jelenség volt. Erősítette a közösséget, és könnyebb is volt előrelépni az ismertség felé. Az utolsó DOTY demo 1990-ben készült el, egy Faces parttal a felhozatalban.

 

doty1990.gif

 

Most, hogy az online compok korát éljük, egyáltalán nem meglepő, hogy egyes lezárult és még futó játékversenyek, introzene viadal, zenefeldolgozás compo és hihetetlenül népszerű plusz még cseppet sem lefutott logorajzoló verseny mellett (melyre én is neveztem egy förmedvénnyel) Axis és Yazoo coderguruk útnak indították a 2013-as évi DOTY projectet, amit a népszerűség kedvéért össze is kötöttek gyorsan egy online compoval.

 

doty2013.png

 

Hatalmas ötlet! Egy szó mint száz, ez további pezsgést, inspirációt és fejlődést hoz a C64 scene-re. Nincs mese, itt a második virágkor. Aki eddig csak dédelgette, csiszolgatta a demopartját, annak itt az ideje, hogy bedobja a közösbe!

süti beállítások módosítása