Partyszkóp

2013.01.23. 11:36

Mint már előzőleg említettük, februárban beindul a 2013-as partyszezon. Mire számíthatunk idén.

A svédországi Datastrom már szóba került. Február 8-án indul a Commodore Scene svéd mekkája.

 

DS13.png 

Sajnos Göthenburg nem éppen a szomszédban van, ezért valószínűleg alacsony lesz a magyar scenerek részvételi aránya, hacsak távnevezésben nem jeleskedünk. Mivel Svédországban elég erős a C64 scence (ha nem a legerősebb), ezért komoly versenyre lehet számítani, amit a több mint 200 jelentkező is valószínűsít. Az egyetlen komoly hátráltató tényező az alig pár hónapja lezajlott X party, ahol azért sokan ellőtték a puskaporukat.

Egyelőre nincs hír videóstreamről. Ha a helyzet változna, igyekszünk gyorsan hírt adni róla.

 

Pár héttel később Németországban február 22-én jönnek össze a C64er-ek egy pár sörre a 7-ik BCC partyra.

 

BCC13.png 

Pár tucat főleg németajkú kollega bulizása azonban valószínűleg kicsit elsikkad majd, de azért nem szeretném túlzottan leírni így jóelőre.

 

Pont ugyanazon a hétvégén Finnországban az egyik legnagyobb múltú demoscene esemény is lezajlik, illetve annak a téli változata. Érdekes, hogy az Assembly partyt évente két alkalommal szervezik meg, tekintettel arra, hogy a gamer scene megszállta és igényli a sűrűbb rendezést, de egyszersmint LAN partyvá degradálVa azt. Persze ettől eltekintve azért az Assembly még mindig meghatározó tényező.

 

asm13w.jpg 

Nem táplálunk nagy reményeket, hogy a téli ASM-en komoly alkotások kerülnek kiadásra, de a finn scene időnként bejelentkezik egy-egy érdekeséggel. Mindenesetre stream biztosan lesz, ha másra nem is, egy egy kis fotelscener-estre jó okot adhat. Addig is lessétek meg az idén 20 éves találkozóról készült dokumentumfilmet.

 

 

Az első igazán térségbeli party a szlovákiai Trencsében lesz március 15-től a Forever 14. Nyilván itt a szám nem az évet jelöli, így leszűrhető, hogy a kelet-európai találkozó is komoly múltra tekint vissza.

 

forever13.jpg 

Aki benne lenne egy jó kis party-tripben, az nyugodtan jelentkezzen be, magunk részéről már régen beütemeztük a felvidéki kirándulást, szóval a társaság már adott.

 

Aztán pár héttel az ominózus 8bit találkozó után már nyakunkon is a Revision, ami aztán tényleg kivételes alkalom a kockulásra. A húsvéti party a Breakpoint hagyományait ismételve kerül megrendezésre a németországi Saarbrückenben. Mivel C64 invitáció nincs, és az sem kizárt, hogy idén nem készítenek, ezért most csak a hivatalos (PC) invittel tudunk szolgálni, de hát az is több a semminél.

 

 

Aki nem vágná, mikor van húsvét, annak segítek, hogy március 29 és április 1 közé esik az idei "Easterparty". A kiutazásunk még több, mint kérdéses, mivel a C64 demok évről-évre egyre inkább kerülik ezt a demoscene megaeseményt, de mivel tényleg elég lehengerlő hatású, ezért nem kizárt, hogy az utolsó pillanatban autóba pattanunk, és megyünk a többi magyar demoscener után, hogy ne az élő közvetítésen kelljen motyognunk monitoraink pislogása mellett.

 

A év többi részéről még korai lenne nyilatkozni. Lesz itt még Silezia és Árok party is, csak győzzük kivárni amíg becsöpögnek az információk.

süti beállítások módosítása