Új outfit

2013.05.10. 13:02

Kösz Leon barátunknak az új outfitet!

Az oldal logoját fellinkeltük, visszavisz a főoldalra immáron, kösz a tippet Jailbird kollegának!

Egy jó ideig hát ezt használjuk, aztán majd vérfrissítünk, ha eljön az ideje! ;)

\o/

Szerző: CargoSGR

Szólj hozzá!

Címkék: outfit

Vincenzo barát gondolt egy merészet, fogta az eddigi muzsikusi munkásságát, összerakta egybe és így történt, hogy elkészült a majd három és fél órás remix. 91 saját zenével, ingyen és bérmentve hallgatható, ennek ellenére az alkotó nagyon fog örülni, ha végeztek némi izommunkát a donate gombon!

 

vincsi91zak.pnghttp://strayboom.bandcamp.com


Hallgassatok bele, és szeressétek, mert igazán impozáns, és egyedi ez az "album". Egy kis előzetessel is indíthattok:

 


Sok sikert, hasonlóan termékeny és minőségi alkotómunkát kívánunk, és reméljük, nemsokára a dolgozó népre való tekintettel 8 órás termelékenységjavítót is sikerül összeállítani!

Isteni scene-játék

2013.05.08. 13:37

Vannak a C64 történetében végeláthatatlan projectek. Most az egyik ilyenről lesz szó (nem, nem az Ultimate Newcomer-ről).

A történet (nem a project) a 80-as évek végén kezdődött; az Unicess nevű csapat megalakulásával. Az egyik alapító, Mason, akkor kezdte pályafutását a scene-en. Gyártotta a töréseket, teltek az évek, közben jópár csapatban megfordult. 95-re már nem igazán volt mit törni (a fején kivül), így főhősünk azt a döntést hozta, hogy átnyergel egy másik platformra; méghozzá a PC-re.


unic.jpg
98-ban tért vissza a jó öreghez, amikor már rengeteg site-on voltak C64-es stuffok. Emberünk is felmérte a kinálatot, de azt tapasztalta, hogy mindenhol ugyanazok a változatok vannak meg 1-1 törésből, sőt; néha csak teljesen irreleváns verziókat talált egyes játékokból, például "kis" csapatok keleti import kiadásait. "Hősünk" volt annyira finnyás, hogy ragaszkodott a régi, jól megszokott, számára kedves törésekhez. Meg különben is; úgy gondolta ez a felhozatal nem ad hű képet a C64-es scene történetéről.


c64hh.jpg
Ilyen előzmények vezettek oda, hogy Mason döntött: összegyűjti az összes C64-es single crack-et! A project a C64 Heaven nevet kapta. A terv szerint egy site-on lenne elérhető a gyűjtemény, a C64 Heaven ennek a helynek a neve. Ennek már 15(!) éve... Jelenleg is van egy C64 Heaven oldal, de az teljesen más mint ami az "igazi" lesz(?). Van a projectnek egy blog-ja is, ott nagy ritkán Mason hírt ad a történésekről. Ott teszi közzé hol tart a gyűjtésben, jelenleg 47000db törésnél jár. (Megszámoltam, ténylegesen 48504 az a 47000.) Ehhez jön még ~2700db törés, ami "körözés" alatt áll.


c64hs.jpg
Mason nem csak gyűjti, de folyamatosan rendszerezi, felülvizsgálja, teszteli a töréseket. (Állítása szerint rengeteg időt vesz el az extra file-ok ellenőrzése is.)

Egyelőre az egész project úgy fest mint valami privát kedvtelés. Ha elindul a valódi site és publikus lesz a gyűjtemény, csak akkor nyer értelmet. Ami most van az nem igazán nevezhető 'mennyországnak'. Már 4 éve is azt lehetett hallani, hogy Burglar hamarosan befejezi a site fejlesztését. Azért ne hagyjunk fel minden reménnyel...

süti beállítások módosítása