Live at Function 2012

2012.09.29. 18:48

A Function party a magyar demoscene mekkája. A péntek este egész kellemesre sikeredett. A menetrendszerű italozást, és baráti csevejt néhol nehezítette egy-két alkohol fronton előremenekülő kolléga, meg hullottak a "kibaszott zellerek" is, és szétcsaptak pár fejet, de alapvetően mindenki elégedett lehetett.

 

Amn_es_Leon.jpg

 

Kellően optimista embereknek visszahúzhatta az offsetjét a Indie Game dokumentumfilm. Úgy kell nekik, minek néznek ilyesmit, szerencsére jómagamat nem hangoltam vele, így el lehetett sörözgetni hajnalig.

A Game Development compo péntek este lett megrendezve. Kicsit korai is volt a népeknek, akik nem voltak ilyen korai kezdéshez szocializálódva, így sokan lemaradtak beadott játékokról. Volt egy-két egész ötletes darab, és akadt egy Atari 2600-ra fejlesztett kis játék. Nálam mindenképpen dobogós az a játék, amiben az előző életekben elhullott tetemek segítségével lehetett csak továbbevickélni bizonyos pályarészeken.

A szombati nap aztán meglepően korán indult. Miután a hozott, főként egyéni rilízeket feltöltöttük a megfelelő helyre, nekiestünk egy kis wild-ot hegeszteni, csak úgy "just 4 us". Nagyon meg voltunk elégedve, de az enyészeté kellett váljon.

A fotó compón igazán minőségi alkotások versenyeznek. Volt köztük komoly, vicces, és beállított kép is. Az erős mezőnyből a verseny vége után tippelni sem tudtam volna, hogy melyik-hol végezhet.


Ezután megtekinthettük Stack J. Chameleon kártyáját, ami nagyon ígéretes fejlesztés. Tagadhatatlanul emulátor, de amolyan Xenomorph fajta. Sebaj. El is döntöttem, hogy témázgatunk még itt róla a blogon.

 

IMG_20120929_121252.jpg

 A játékfejlesztők előadásai szép sorjában lementek. Mind a grafikai vonal, mind a kóder közösség ki lett szolgálva. Addig mi mentünk sört tölteni kiszáradt torkunkba.

A zenekompó az olyan versenyszám, amit sokan szívesen végigülnek, és talán még többen nem. Amíg egy-egy vizuális sokkhatáson az ember hamar túl tudja tenni magát, addig egy rossz zene képes akár 3 percig sakkban tartani a szenvedőt. Szerencsére a mérleg nyelve a jobb muzsikák felé billent idén.

A grafikai versenyek nagyon tetszettek. Leon és AMN munkái ott figyelnek a többi handdraw munka mellett. Meglátjuk meddig lehet felkúszni a listában ezekkel az oldskool munkákkal. Szurkolok nekik.

Az este fénypontja számunka nem vitás a SIDrip Alliance lesz nem más. Aki csak tud, nézzen live-ot:

http://www.ustream.tv/channel/scenesat

Greetings part is coming up...

2012.09.26. 07:56

azaz ILC Sztory final chapter...

EE 20 D0 90 FB nem tudsz valami jó kezdést?

Valahogy a vége mindig könnyebb. Nehezebb elkezdeni a dolgokat, mint befejezni, pedig most egy befejezést kell elkezdeni. Na jó, nem ragozom tovább. :)

A 80-as évek úttörőit a 90-es évek közepére már a harmadik generáció váltotta a demoscene-en, és kevésen maradtak csak, akik "végigharcolták" az utóbbi 25 évet.

Az ILC nagymestereinek, Zozonak és Macinak a segítségével ez a korszak egy kis időre megelevenedhetett számunkra itt a Tehernaplón. Általuk felidézhettük a számítástechnika hazai hajnalát, amikor a környék legmenőbb srácainak azok számítottak, akiknek számítógépe volt otthon.

 

zozo.jpg

Zozo/Cement Crew

 

maci.jpg

Maci/Cement Crew (jobbra)

 

Manapság még csak kapisgáljuk, hogy mekkora nagy köszönet is jár nekik, a 80-as évek crackereinek, a hazai számítástechnika úttörőinek.

Our greetings fly to You!

Waxie nem tudsz valami jó kezdést?

Ott hagytuk abba,hogy TGS-ék hazamentek. A party után egy elég sötét periódus következett. Érettségi, felvételi. A magyar irásbeli előtt Maci és Cyndi éjszaka 10 után jött, hogy ők Fertődön voltak és akkor már hozzám is eljönnek. Én (Zozo) meg már aludtam az igazak álmát. Másnap meg csak lestünk a hülye tételeknek. Kedden (amikor TGS matek példákkal pöcsölt az érettségin) Maci az Amigáját vitte Sopronba szervizelni. (Gyártási hibás volt, Sopronban a Mechanic szerviz szerelte. Két nap alatt kész volt, de csak egy hét után tudott érte menni, mivel közbejött a német érettségi és a matfiz felvételi.)

Ha már a felvételinél tartunk:

Zozo felvételi eredményei:

Matek írásbeli: 7 pont szóbeli : 14 pont Fizika írásbeli: 10 pont szóbeli : 9 pont Vitt pontszám : 46 pont Összesen : 86 pont !

Maci felvételi eredményei: Matek írásbeli: 4 pont szóbeli : 12 pont Fizika írásbeli: 7 pont szóbeli : 12 pont Vitt pontszám : 47 pont Összesen : 82 pont !

A ponthatár 80 .V (pont volt)

Ha már számadatokról írunk. Waxie igazán érdekelne minket, hogy ez idő alatt hány kiló háztartási kekszet sütöttél és ettél meg forrón? A szóbeli felvételi után, hamár Győrben voltunk felmentünk Tomi of ADT-hez. Annak ellenére, hogy megbeszéltük, Tomi mégis bement dolgozni. Telefonon felhívtuk és akkor esett le neki, hogy jövünk. Pótfotó-kat csináltunk, mert a party fotók nem lettek jók.

Felvételi után Maciék folytatták a Mega Future Demo írását. Julius 1-én indultunk Balatonra és három nappal az indulás előtt még nem volt kész az utolsó három rész. Nem is lett volna baj, mert napi egy részt befejeztünk volna, de Cyndinek eszébe jutott, hogy már pedig ő elmegy Csehszlovákiába. El is ment, jó későn jött haza. Plusz még Cseh-honban beugrott neki egy negyedik rész ötlete. Persze, hogy ennek állt neki. Eredmény: 3 félkész és 1 kész part. Ez a Mega Demo 13. része. A 12. részt a Galatikus Idegen˙Úr (TGS személyesen) írta. (TGS: ha legközelebb a Basic mutatókkal pöcsölsz, ne felejtsd el vissza állítani a mutatókat!! (Látod Waxie nem csak neked nem sikerül fasza loadert írni (The Duel Test Drive), hanem néha még a nagy TGS is elcseszi.))

Elmentünk Balatonra. Cool Time!! Közben TGS és Dey is elmenekült otthonról (Nem a traffipaxos rendőrök miatt!!) 11-én megjöttünk Balatonról. Otthon TGS levele vár, hogy a partyn fejezzük be a demót, meg hogy várja a partyt, mert beszélni akar a Waxieval!!! (^ csak vicc!) Cyndi neki állt dolgozni egy olyan dolgon, amit hogy ha a Waxie meglát azonnal egy kis previewet kunyizna a contactjai-nak! Múlt héten nyílt levélben fordultam a TGS családhoz,hogy amennyiben fiacskájuk hollétéről bármilyen homályos információjuk van, azonnal választ várok!

Még nem jött levél! (Úgy látszik kimenekült a Naprendszerből és most galaktikus idegent játszik.) Aztán elkeztünk dolgozni ezen a storyn. Jelenleg zártkörű Cement party van, de ha most jönnél Waxie simán beengednénk. (A Jeant nem biztos.) (^ csak vicc.) Jelenleg itt tartunk a storyban, ahol most olvasod. Egyébként bömböl az Amiga, (Osterman's Beat cutter - The ILC Remix -) Waxie most jön az, amire kb. 100 blokk óta vársz. A greetingek. Érdemes várnod mert a legvégén lehet hogy te is kapsz. Tehát az üdvözletek (new order):

Axon Digital Technics: A közeljövőben megyünk megdumálni a következő partyt. Úgy gondoljuk, hogy Augusztus közepe táján mindenkinek okay lesz. He ? A magyar kiadású cracker lappal kapcsolatban: szeptembertől fasza lenne. Ha Zoolookéknak is okay akkor csináljuk.

Reds (Zoolook és Vertex): Köszi a kúúúúl lógót. A logo editor is egész jó. A konverter ami a lemezen volt, türhető. (Van egy Idlers logo konverter (csak belső használatra) az még jobban konvertál !! )

Zoolook remélem jól érezted magad Svájcban. (Síeltél???)

Vertex bocs, hogy nem küldtünk ajándékcsomagot névnapodra, de nem találtuk a naptárban a neved! Majd november 7-re küldünk képeslapot...

The Galactic Stranger: HY MY MUCUS !! Ha már megszoktak otthon, akkor gyere. Vannak kúúl új zaxok, mixelheted a WAXIE`MAXMIX TWO-t. A hangdigit meg jó lenne ha visszahoznád, mert kell az új ILC fejlesztésekhez. (Te ha megtudod mihez, beszarsz !!!).Hozd el HV-t is, vagy legalább a lemezeit !! írj !!!****** of ******: «

DEY of SECTOR vagy SECTOR of DEY!! Már igazán eldönthetnéd, hogy melyik szektor és hogy DEY-ként SECTOR tag vagy vagy SECTOR-ként vagy egyetlen DEY a SECTOR-ban.. Hm.. .. És különben is melyik TRACK-en van az a SECTOR??? Na és hányszor DEY.... ...Szóval mikor CPY #DEY, és hányas SECTOR-ba ugrassz ha nulla. Mármint az Y amit DEYeltél... Azt hiszem tudom a problé(á)ma megoldását. Lépj be az FBI CREW-ba és akkor ezentúl úgy írhatod a neved, hogy: DEY/SECTOR OF TRACK OF WAXIE'S`WORKDISC! Ja, ha TGS ott fetreng melletted és rajtad röhög akkor nyugtasd meg, hogy még nincs itt a szöveg vége, úgyhogy ő is szophat még!!! (Tényleg TGS, mit keresett a FUTURE demo AMIGA AMAZY`része (by the IDLERS) a workdisceden??? Mi az csak nem nézelődtél?? )

GENIUS of FBI (^Hö ?!?) Mi van azzal az orosszal??? Megvertél valakit?? Azt írtad, hogy: "Tudod, az orosz miatt.". Honnan tudnám?? Várj egy picit, eszünkbe jutott, hogy megnézzük a TGS CASSIOPEIA-ját, mert röhögni akarunk!! ..... . .. . . . . .. ... .... ..... Megnéztük... Khm.. Tele ilyen texttel: "Ripped out by me, TGS, hehe, hihi , haha ,huhu, hühü" Utána lementünk kajálni. Zozo megnézte a postát hátha van TGS levél.. VOLT!!!!! Totál ki vagyunk akadva!! Te GENIUS, ez a TGS egy FASZ!! Íme a levél, amit írt: Hello Zozó! Nem tudom minek írsz hülyeségeket anyáméknak?! Értsd már meg! Én TÉNYLEG 2 hónapig a balatonnál vagyok! Eközben lesz egy 10 napos időszak amikor itthon leszek, majd akkor visszaküldöm lehet hogy a TELJESEN kész demót! Időközben engem a Balatonnál nem lehet elérni mert hol itt hol ott vagyok! Most csak 2 napra hazajöttem ezért tudok írni ne- ked. A demópartotok nagyon jó!!!! CSAÓ! TGS!

UI: És akkor Waxie most jön a beígért helló: HELLO `MESTRO`WAXO. Supro Jeane ti FBI, tren neho net pahe hop lama. Eh, ZOOLOOK ?? Nop nehsi opinyo i kala sek trehiv novex logon. ILC.

Szerző: CargoSGR

1 komment

Címkék: party scene ILC

Szégyenfolt, káka, tészta

2012.09.25. 06:50

Létezik vajon a tökéletes demo? Jómagam még nem találkoztam olyan C64-es demoval, amibe ne lehetett volna - legalább egy apróságba - "belekötni". Jelenleg - vitathatatlanul - az 'Edge of Disgrace' a legjobb demo C64-re. Ez azt is jelenti, hogy a legtökéletesebb?
 
Nézzük hol található "csomó a kákán". Az EoD grafikák többségét Jailbird és Dane készítették. Jailbird, a főgrafikus alkotásai önmagukért beszélnek, ezért nem is foglalkozok itt velük. Dane -aki alapvetően zenész- "grafikai munkái" más "tészta". Ezt a "tésztát" bizony nem ő gyurta, csupán a "kifőzésnél jeleskedett"(?).
 fembot_out.png
Az első kép a "Fembot" címet viseli. Egyértelmű "recept"; nyilvánvaló drótolás. Érzékelhető a layer-ek alkalmazása, textúra fill-ezet háttér, effektezett párhuzamos vonalak. Az arányokból látszik; nem "modell"-nek használta az eredeti képet, hanem 1:1-es konverzió. Ez a kép a fejlődése, születése közben nem nagyon látott igazi C64-et...
 kemikal_out.png
A következő képről majdnem ugyanezt lehet elmondani, azzal a különbséggel, hogy ennél ki kellett egészíteni a központi témát, mert az eredeti mű kisebb volt a szükségesnél. Itt is feltűnő, a layer-ek használata. Jól látszik a gázálarcon a füst-szerű effekt. Figyeljük meg ahol a forrás kép széle van, a "Kemikal"-on pont ott van törés. Abban a vonalban (attól balra), kevésbé kiforrott az ábrázolás (fül rész). (Na, vajon miért?) Az alak vállánál ugyanaz; kevesebb szín, durvább eldolgozás. Ezeken a részeken lehet némi "kézimunkát" felfedezni.
 3scren_out.png
A három képernyős "Terminator" a következő. Talán ez az "alkotás" kapta a legtöbb átalakítást. El kellett távolítani az eredeti képről a mechanikus-tartókarokat, egy kis "fodrász melóra" is szükség volt, nem beszélve a "didkó plasztikáról"... Persze nem kétséges, ezen "munkák" elvégzéséhez egyetlen (igazi) C64-nek se volt  semmi köze...    
  
Mielőtt valaki félre érti; nem a technika kihasználása ellen emelek szót. Sőt. A mai lehetőségekkel sokkal egyszerűbb és könnyebb minőségi munkát végezni. Ezekkel a "grafikákkal" se lenne bajom, ha mondjuk a forrásai Dane saját művei. Ha már használja mások munkáit, akkor illik megjelőlni ez eredeti alkotókat, vagy a forrás-anyagot (Erre sehol se találtam utalást.). Azzal se védhető, hogy nem szignózta a "rajzokat", így nem is tulajdonítható neki (forrás!), mert a demonote-ban kreditelve van. Fázisokat nem követelek (Hello L.! -szerk.), de egy kis korrektséget igen...

süti beállítások módosítása