Aki november végén látogatott el a Pirate Bay-re meglepve tapasztalhatta, hogy egy svéd metálbanda, a Machinae Supremacy új albumát a Rise of a Digital Nation-t promózza a portál. Elképesztő jelenség. Kalózok miért tesznek ilyent? Pénzért? Utána gyorsan le is töltsük az albumot? Csak mert le lehet! Szóval pénz helyett valami másnak kell a háttérben lennie, mert egy éppen befutóban levő zenekar valószínűleg nincs kitömve zsével, hogy kifizesse a hírdetési felületet. Pláne egy crackeroldalnak!

Promónak persze tökéletes! Hogy anyagilag is az lesz-e, meglátjuk. Reméljük a Machinae Supremacy lesz a következő szabadúszó banda, aki fityiszt mutat a nagy kiadóknak, és köszöni szépen jól megvan összebútorozva a világ legnagyobb torrentoldalával.

 

machinea_koncert.jpgKoncert az finnországi Assembly partyn - fotó a hivatalos oldalukról

 

Pár évvel ezelőtt kevesen fogadtak volna rá, hogy a népszerű torrent tracker valaha is egy zenekar hirdetési felülete lesz. Persze a portál reklámértéke hatalmas. Bár az aranyévek már a kikötő háta mögött vannak, de azért ahhoz pont elég a látogatottság, hogy ismertséget hozzon egy kisebb metálbandának.

Az összeborulás részletei nem igazán ismertek számunkra, de ez mindegy is. Talán elég némi svéd nemzeti tudat, egy csepp digitális összhang, és jöhet a felemelkedés. Az album megrendelhető, igény szerint meghallgatható a fenti linkeken.

 

 

A Giana Sisters remake után tehát ismét hallhatunk a téma legkomolyabb csapatáról. Kiváló!

Már amikor Budapesten koncerteztek, akkor is fantasztikusak voltak, és egyre csak javulnak. Bár lelkesedésem és szubjektív véleményem elbizonytalanító lehet, higgyétek el, érdemes saját fületekkel meghallgatnotok mit is tudnak. Főleg ha szeretitek a minőségi, fantáziadús rockzenét némi C64 hangszerezéssel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr544922551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuvesi 2012.11.25. 08:17:43

Árokba velük!
Vagyis akarom mondani, Árok partira velük!
Bár lehet hogy kis létszámú partira el sem jönnének.
Cargo bepróbálkozhatnál náluk, hátha...

Brekkerzolt 2012.11.25. 15:19:56

Csak én olvastam félre a cikk címét:
"SID metál pornó a Pirate Bay-en"
süti beállítások módosítása