Na jó, cím alapján elég nehéz lesz felismerni még annak is, aki már találkozott vele. Esetleg úgy, hogy Xenon Trioxid? Így sem?

 

xeo3logo.jpg

 

Hát akkor annak, akinek ez újdonság, elmondom, hogy a(z) XeO3 az bizony egy játék. Pontosabban egy shot 'em up projekt, ami 2006 óta van terítéken. Mike Dailly and Luca Carrafiello vágta jó nagy fába a fejszéjét, és vezeti azóta is a fejlesztést. A dolog lényeges apropója, hogy a kis űrhajós lövöldözős csoda Commodore Plus 4-re készül. További érdekesség, hogy a játék első bemutatója az Árok partyn volt, no persze nem az idein. :)

A fejlesztők látványosan jól haladtak pár évvel ezelőttig, de az utolsó időszakban kissé lanyhult a lendület. Most egy magyar kollegával bővült a fejlesztőcsapat: Nagy Tamás alias FatMan készített egy programot, ami nagy segítség lehet a pályaszerkesztéshez. Számos grafika, a zenék java és a motor is elkészült már, így rendelkezésre áll pár ingame jelenet is. Sajnos a végső változat még várat magára, de talán már nem sokáig!

 

 

Az idei retro hullám talán segít átbillenteni a csapatot a holtponton, és egy újabb kiváló játékkal bővülhet az amúgy is széles oldschool game repertoár. Érdemes hát figyelni a hivatalos weboldalukat, vagy esetleg lájkolni őket a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr324922068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adsr 2012.11.26. 08:32:15

A zene nem TED-en szól, ugye?

Calmopyrin 2012.11.28. 22:18:26

A zene SID kártyára van megírva, a hangeffektek ellenben natív TED-re.

Calmopyrin 2012.11.28. 22:19:42

Jut eszembe, ha jól emlékszem kódert is keresnek, aki befejezi, mert Mike nagyon elfoglalt.
süti beállítások módosítása