X-akta 2.

2012.10.29. 21:46

Akkor folytassuk, míg meg nem kopnak az emlékek.

A game compon jómagam és Poison is megmérettette magát. 3 játékos Interkarate volt a játékszám. Stratégiai analfabétizmus következtében okosan kilőttük egymást a csoportkörökben, illetve először Poison engem 100 ponttal megvert, utána meg nem bírt a legjobb négy közé beverekedni.

 

gamecompo.jpg

 

Aztán hosszas szünet következett, a szervezőknek meggyűlt a baja a technikával, aminek egy masszív 2 órás csúszás lett az eredménye. Nem is szabadott az alagsori területen tartózkodni. Érdekes megoldás volt. Mindegy, addig lehetett étkezni, vagy akármi mást.

A grafikai compó volt az első versenyszám. Megnyitottak egy lemezoldalnyira való grafikát, és látá vala az Úr, hogy ez jó. Mármint a felhozatal. Sok induló, nagy nevek a listában. Vazzze!!! Örültünk is sorban a szebbnél szebb alkotásoknak, aztán meglepetésre a szervezők felvillantották a 1541 Ultimate menüjét, ahol még két lemezoldal csücsült gfxcompo bannerrel. Itt esett le először az állunk. Már-már előzsűriért kiáltottam volna, de hogyan, mikor jók voltak azok a rajzok.

Aztán következtek a zenék. Nagy meglepetésre Jeroen Tel is nevezett. Bár a végeredmény nem őt igazolja, de csak látszat, mert igen-igen jó alkotásokat tett le az asztalra. Végül cseh barátunk, Sad lett a befutó egy pörgős, de közben kellemesen dallamos és fantáziadús darabbal, a kevéssé ötletes X2012-vel.

 

Sad.jpg

 

A Reyn Ouwehand koncert számomra a csúcsa volt a partynak. Az első sorban tomboltam végig. Reyn nálam a mester, az ikon, a non plus ultra. Az, hogy ott lehettem azt jelenti, hogy kipipálhattam egy nagy célt az életemben. Köszönöm!

 

tnaplo00220.jpg

 

A hangulatról sok mindent elmond, hogy már egy jó ideje ment a buli, amikor Reyn megkérdezte, hogy hány számmal kalkuláljon még, mennyi ideje van hátra, és a szervezők azt felelték neki, hogy: plenty. De Reyn nem adta fel, és még egyszer nekidurálta magát, kiszólt, hogy 2 vagy 3 számot nyomjon-e még lenne, mennyi időt kap, és a szervező srácok azt mondták, hogy maximum 3 órát. Esetleg 4-et. :D

 

tnaplo00188.jpg

 

Aztán kicsit felpörögtek az események, és egy gyors örömzenélésre beszállt Jeroen Tel is. Elképesztő volt a hangulat, még az sem számított, hogy Jeroen kicsit besörözve néha félrenyúlt. Minden belefért.

 

tnaplo00203.jpg

 

Aztán persze vészesen hajnalba csaptak át a mutatók és ideje volt skippelni a democompora, ami a tomboló közönség miatt, akik üvöltve követelték a folytatást nem volt egyszerű. A szervezők kínban voltak, de nem volt mit tenni, szünet következett.

 

tnaplo00222.jpg

 

A compora való készülődés közben elcsíptem Reynt egy fotó erejéig, és kaptam tőle egy autogrammot. Sőt, megkaptam végül az este folyamán használt pengetőjét is csak úgy szuvenírnek. \o/

 

tnaplo00224.jpg

 

A demo compot hatalmas várakozás övezte. A hallott pletykák nagy verseny hírét keltették. De ekkora robbanásra senki nem számított. Több, mint 20 alkotás csapott össze. Mindenki nyugodtan csücsült a székén, amikor a beharangozott Another Demo az Anonymous csapattól el lett indítva. Egy hangulatos kis Booze Design fricska után beütött, hogy az Oxyron visszatért a Coma Light 13-ik részével. Így kell visszatérni! A Fairlight tagok kezdtek kicsit kényelmetlenül ülni a székükön, de a Genesis Project-eseket is tuti leverte a víz. A többi demo alatt az emberek már csak azt figyelték, meg tudja-e ütni valaki a színvonalat. Pedig voltak nagyon jó alkotások, mert nem szarral gurított az Arise, a Glance, a Hitmen, a Level 64, a Dekadence és persze a nagy visszatérő Censor sem, de hát ilyen egy verseny.

 

tnaplo00226.jpg

 

Szünetet rendeltek el félidőben, mert 3 órás C64 democompo talán még soha, sehol nem volt. A végén pedig mindenki úgy jött ki a teremből, mintha minimum a nyúl üregéből mászott volna elő.

A vasárnap aztán a gratulációk jegyében telt. Mindenki elemezgette a történteket, a dobogóról lecsúszottak kicsit csalódottan, ám felspanolva nyilatkoztak a történtekről. Angelday társaságában próbáltunk mélységet keresni az egészben. Megállapítottam, hogy a C64 scene örök, illetve amíg a jelenlevők ki nem kopnak erről a világról, addig szép lassan, de biztosan pulzál majd a scene aktivitás egyre javuló minőség mellett. Jó példa erre a Censor visszatérése, de főleg az Oxyron, akik annyiszor szorultak már a második helyre, és most nem engedtek a 21-ből, és bejött. Új etalon született. Maghalt a király, éljen a király!

 

Itt a Tehernaplón lesz még pár X party related poszt. Maradjatok velünk, mert meg kell csócsálnunk mindent, ami most ránk zúdult!

A bejegyzés trackback címe:

https://tehernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr274877425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adsr 2012.10.31. 07:03:26

Már a Plastik.hu-s cikk olvasása közben is bizsergett a hátam, a te írásaid olvasása közben még inkább. És még demót nem is láttam egyet sem! Na majd a hétvégén!
süti beállítások módosítása